tisdag 8 januari 2008

Äntligen är hemmasviten bruten

Just det att hemmasviten på fyra matcher utan vinst bröt var det viktigaste denna match. Annars är det väl bara att hålla med Henke Gustafsson i hans som vanligt klockrena analys: Det var inte HV som var bra, det var Mora som var dåliga, tyvärr. Så mycket till värdemätare var inte denna match och vad HV står formmässigt är svårbedömt. Betydligt bättre besked om detta får vi säkert på lördag då vi möte Färjestad på bortais. Mycket svårare än så blir det inte.

Vad gäller matchen ikväll måste jag plussa backarna Ward och Pelle G som såg riktigt, riktigt stabila ut. Hoppas det inte bara berodde på att tempot var lågt.. Några sviter av Jämtins sjukdom märktes inte heller. Han såg väldigt pigg ut och stod också för 3-1 målet som blev matchens sista. Plus också till Janne.

Jag är ändå inte riktigt nöjd med hur kedjorna är komponerade. Tycker att andrakedjan har blivit sämre sen man bytte plats på Jämtin och Melin. Skulle hellre se att man gick tillbaks till hur det var innan (med Ledin-Hrdina-Jämtin i andra) eller att man sätter upp kedjorna enligt följande:

1a (intakt)
Vouti-Davidsson-Thörna
-Den bästa kedjan i elitserien i konkurrens med LHCs första line.
2a
Kaupilla-Hrdina-Ledin
-Kaupilla verkar komma till sin rätt när han lirar med Hrdina. En kedja som har alla ingridienser att bli en riktigt vass. Kaupilla står för farten, Hrdina för puckhållandet och de briljanta passningarna och Ledin bereder väg för de andra och bidrar även med ett och annat mål.

3e
Melin-Falk-Jämtin
-Även denna formation kan bli riktigt vass. Melin vänder ut och in på vilket försvar som helst. Jämtin går på mål och Falk tar mer defensivt ansvar vilket (tyvärr) behövs de gångerna Melin missar en dragning.

4e
Tedenby-E.Johansson-J.Johansson
-Med lite mer speltid än fjärdeformation i HV brukar ha skulle den här kedjan också kunna bli produktiv. Annars handlar det om att gå in och 'gnugga'. Störa motståndarna med hög forecheking och på det viset vinna puck, hålla i den anfallszon och förhoppningsvis skapa lite målchanser. Skyhög potential i Tedenby!

Så! Nu har jag stillat min sätta-upp-formation-hunger för ett tag..

Sen är det nu klart att HVs juniormålvakt Christoffer Bengtsberg får ett så kallat utbildningskontrakt till nästa säsong och blir uttalad tredjemålis bakom Liv och Andersson. Kul! Vad jag förstått är han en målvakt med potential.

Edit: Det var inget utbildningskontrakt Bengtsberg fick. Det var istället ett 'vanligt' tvåårs-kontrakt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Intresanta tankar. Tycker också man borde satsa på tedenby än att köpa in en sölig och oinspirerad tjeck!