onsdag 1 september 2010

Mycket pekar åt rätt håll

Efter guldfirandet var det inte mycket positiva besked från HV-håll. Petrasek stack till KHL, Liv och Melin likaså medan Tedenby drog till Nordamerika. Efter alla spelarförluster började långtidsskadorna hopa sig bland nyckelspelarna. Ledin, Laine de två nya backarna Louma och Hietanen blev alla långtidsskadade i början på sommaren.

Men, när väl försäsongsmatchandet satte igång i början på augusti vände det och det rejält. Fler spelare har visserligen fallit bort under de nio matcher som spelats med skador av mer eller allvarlig karaktär. Oftast mindre allvarlig. Då har duktiga juniorer som Ocsar Fantenberg och Jesper Fasth klivit fram och verkligen visat att de vill vara med och slåss om en plats i truppen på allvar. Parallellt med det detta har den ena efter den andra av de långtidsskadade fått sin come back tidigarelagd. Nu verkar det som om Ledin som från början beräknades vara borta till Januari kanske redan kan vara med i Oktober. Även Laine verkar återhämta sig snabbare än väntat. Dessutom har Hietanen som antagligen kommer bli en viktig kugge i HVs försvarsspel kommande säsong redan börjat träna på is.

Sen är ju som bekant HV i slutspel i European Trophy efter att ha vunnit Central Division tämligen komfortabelt. Ett utmärkt tillfälle för HV att mäta sina krafter mot Europas bästa Hockeylag, KHL borträknat. Slutspelet börjar för HVs del med kvartsfinal mot hemmalaget Salzburg på fredag kl 20.45.

Inga kommentarer: