torsdag 30 september 2010

Säsongens bästa match

..var definitivt inte lördagens match mot Luleå. Har inte tidigare kommenterat denna och mycket behöver man nog inte nämna om den heller. HV får till en början lite turligt en 2-0 att spela på. Men efter en del slarv och framför allt lojhet från HVs sida kan Luleå vända och ta alla tre poängen. Inställningsmässigt uselt från HVs sida.


Men ikväll var det annorlunda. Helt klart säsongens bästa match. Ändå var scenariot sig likt övriga hemmamatcher: HV hamnar i underläge och blir kvar i det fram till slutet av tredje och lyckas kvittera i slutet för att sen plocka två poäng. Skillnaden ikväll var att HV spelade riktigt trevlig och fartfylld hockey. Anledningarna till detta är tre som jag ser det: Falk, Laine och Frölunda. Falk gjorde sin klart bästa match för säsongen och kom äntligen upp på den fina nivå med intensivt spel och knapp några misstag som man vant sig vid. Laine började visserligen väldigt otimat och var inte alls vän med pucken första halvan av matchen. Helt förståeligt med tanke på att det var hans absolut första match för säsongen. Men ju längre matchen gick hur bättre blev Laine. Man fick se en del av den speed och energin som man vet han kan bidra med. Hoppas verkligen dessa två herrar fortsätter på den inslagna vägen och förhoppningsvis drar med sig övriga i laget. 


Den tredje anledningen är Frölunda. Dels för att de spelar ett öppet spel som gynnar ett lag som HV och dels för att de helt enkelt inte är tillräckligt bra och ska tacka målvakten Lundström och hans stolpar att de över huvud taget fick med sig en poäng. HV hade de bästa chanserna och ganska bra tryck större delen av matchen även om Frölunda kom upp sporadiskt och då var ganska farliga. Matchen avgjordes i sjunde(?) straffomgången då Martin Thörnberg lyckas överlista Lundström. Målet innebär att Thörnberg nu gjort ett mål i alla matcher hittills denna elitseresäsong (ja, avgörande straffmål räknas).

1 kommentar:

Sportsnackaren sa...

Laine och Falks energi är oerhört viktig, att se Falk tackla vid offensiva blå och stjäla pucken och få till ett bra avslut... Det är så HV måste göra för att få de där "lätta målen" så det kan lossna och få spelarna att inte hålla i klubban så hårt som man gör för tillfället.

Var inte igår för övrigt, men nu är jag tillbaka igen i bloggsfären tillsammans med en vän så förhoppningsvis kan jag även bli mer aktiv kring dina intressanta inlägg! Nu har den långa vandringen börjat igen...