torsdag 15 september 2011

Mäktigt

Så var premiären avklarad. HV börjar denna säsong, liksom förra säsongen med en förlust mot Djurgården. Det var mycket spelmässigt som inte stämde och många i laget som måste höja sig ett par snäpp, minst. Men, detta är en premiär med allt vad det innebär även i vanliga fall. Dessutom var det en mycket speciell premiär för hockeysverige och i synnerhet för HV. Därför har jag inte lust att varken såga spelet i stort eller enskilda spelare. Sen ska jag säga att spelmässigt var inte allt skit såklart. Det fanns positiva saker att ta med sig. Främst från första perioden och slutminuterna då man lyckades forcera in premiärmålet för säsongen signerat Ledin som fick pucken med öppet mål en halv meter från målet.


Mäktigt är ett passande ord för att beskriva stämningen, som jag uppfattade den, i Kinnarps arena. hyllningarna och tysta minuten i början. En annars kräsen och på sista åren ganska tyst Kinnarpspublik gjorde sitt yttersta för att skapa en mäktig atomsfär som kändes till och med genom en halvtaskig webb-tv sändning. Under matchen fortsatte publikens hyllningar till Stefan med jämna mellanrum. Jag hoppas stämningen i kvällens match kan vara början på något nytt. En läktarkultur i Kinnarps Arena som mer på liknar den HV under lång tid var kända för när de spelade sina hemmamatcher i Rosenlundshallen. 


Sist men inte minst: Stort agerande av Djurgårdsklacken senaste dygnet. Deltog i hyllningarna av Stefan och skänkte enligt uppgift även 50 000 kronor till hans minnesfond. Den här bilden säger allt. Man blir tårögd.

1 kommentar:

Anonym sa...

http://tackstefanliv.se/