söndag 11 december 2011

Äntligen uppehåll

Det blev elva poäng på de tio matcher HV spelade den här perioden, dvs från förra uppehållet fram till gårdagens match. Naturligtvis icke godkänt. Det dryga två veckor långa matchuppehållet som nu stundar är därför mer än välkommet. Förhoppningsvis kan man ägna uppehållet åt att hitta det man hade när spelet såg som bäst ut, i oktober.

Spelmässigt var gårdagens historiska match inte mycket att hurra för. Den största anledningen till detta är såklart de yttre förutsättningarna med en dålig is som inte blev bättre av det snöblandade regn som periodvis föll ner över Elmia Arena. HV mötte ett vilt kämpande "krislag" i Linköping. För att snöa in på ett sidospår kan detta vara något kan ursäkta HVs mindre bra poängskörd senaste tiden: Man har ofta mött lag i stort poängbehov på väg upp formmässigt. Då är risken att det går som det gjort om man som HV kanske inte har den där 100% motivationen som krävs när man ligger i toppen av tabellen. Men för att återgå till gårdagens match är det ändå lite anmärkningsvärt och rent av lite respektlöst mot alla de tappra åskådare som betalat dyra pengar för biljetter att inte kunna uppbåda mer glöd. Detta gäller absolut inte alla spelare. Spelare som Falk, Davidsson, Welsh, Krog och Joensuu försökte åtminstone. Men på andra håll såg det betydligt mer håglöst ut.

Matchen går alltså inte till historien för det spelmässiga. Men däremot för själva engagemanget. HVs egna publikrekord krossades (7038 var det gamla om jag inte missminner mig som förövrigt delas av en räcka matcher innan senaste ombyggnaden) rejält utan även Jönköpingsfotbollens och J-södras putsades med några hundra. Det nya publikrekordet för bollsporter i Jönköping lyder på 18 884. Inramningen var också riktigt bra, åtminstone om man går på hur den förmedlades via TVn även om jag önskar att man hört mer av HVs klack. Hur som helst, positivt att klubben HV försöker sig på att göra något "större" kring en match i serielunken. Jag hoppas på fler sådana kringarrangemang även i framtiden fast kanske i mindre skala. Sen är kanske ärligt talat konceptet utomhusmatch inte det bästa med det lynniga väder som råder i vårt land det bästa. Det finns en anledning till att Rosenlundshallen byggdes 1958.


Mäktigt intro med fyverkerier innan matchen

Inga kommentarer: