lördag 31 december 2011

Gott slut

Sen novemberuppehållet har det verkligen inte varit lätt att vara HV-fan. Innan gårdagens match hade endast en seger i ordinarie tid. Segern igår var därför väldigt välkommen av både fans och laget. Även om det kanske inte var en insats av yttersta kvalitet räckte det, med lite 'tur' med målen i rätt lägen i matchen, till att gott och väl slå ett Frölunda ur form. Men det finns mycket positivt att lyfta fram från 2011 års sista match.

-Daniel Larsson i mål spelade ruggigt bra. Verkar vara på väg att hitta det han hade innan han drog över till Nordamerika.
-Fjärdekedjan med de ifrågasätta norrmännen Ask och Kristiansen tillsammans med de nästa lika ifrågasatta Prios levererade äntligen och skapade stundtals bra tryck i anfallszon.
-Första PP-uppställning med Almqvist, Louma, Krog, Vouti och Joensuu var riktigt heta. Som natt och dag jämfört med Skellefteå-matchen. Kul att Voutilainen äntligen fick sätta ett mål också.
-Tredjekedjan jobbade intensivt och skapade tryck, precis som i fornstora dagar innan novemberuppehållet.

Om HV är tillbaka på det vinnande spåret igen återstår ändå att se. Man mötte som sagt ett lag utan självförtroende och när man dessutom fick målen när matchen stod och vägde kan det gärna se bättre ut än det faktiskt är. Lite i motsats till hur det var mot Skellefteå där det åtminstone spelmässigt i fem mot fem såg helt ok trots fyramålsförlust (BP och PP var därmemot riktigt under isen här).

Sen är det inte utan att man börjar under hur det står till med vår kapten. Både igår och i måndags (mot SAIK) var han inte bara blek som han ju faktiskt precis som alla andra kan vara emellanåt. Kan hända den bäste. Men, den höga felprocenten i passningarna och agerandet i stort är något jag aldrig sett hos Johan tidigare under hans karriär.

Även om det kanske inte är rätt tidpunkt att summera mitt i brinnande säsong kan väl ändå konstatera att 2011 var ett år som verkligen var fylld av motgångar och tråkigheter för HVs del. Det som överskuggar allt är såklart Livs bortgång. På vilket sätt det påverkat olika spelare, laget och klubben som helhet behövs nog mer perspektiv för att se. Spelmässigt var det inte mycket som var bra heller. Respass som serieledare mot nykomlingarna AIK i kvarten i våras. Ganska knackigt spel under försäsongen i somras/höst. Det positiva att ta med sig in i det nya är istället den fina perioden HV hade under oktober, då HVspelade på ett fantastiskt sätt med såväl högt underhållningsvärde som poängsnitt.

Till sist: GOTT NYTT ÅR ALLA LÄSARE!

Inga kommentarer: