måndag 5 december 2011

Säsongens bästa match

I mina ögon var kvällens match mot Färjestad den bästa hittills för HVs del. Som bortblåst är det dåliga spelet man visade upp så sent som för en vecka sedan. Nu var det intensitet, fart och till och fysiskt. När hela laget är rörligt och jobbar i alla byten blir det också svårare för motståndarna att markera och därmed enklare att passa. Det märktes också då puckarna betydligt oftare än i de mindre bra insatserna direkt efter Karjala-uppehållet. 

Men det krävs två bra lag för att det ska bli en så underhållande och högkvalitativ match. HV mötte verkligen ett bra lag ikväll. Det klart bästa motståndet hittills. De avgick också, trots att HV spelade riktigt bra, med segern. Det var första gången på jag vet inte hur länge som HV spelar bra och förlorar. Sådana förluster kan jag lättare ta även om det såklart svider. Värre är när man förlorar mot mindre bra motstånd på grund av att man inte får ut mer än 50-60% av laget. Vore kul att se HV göra en match som denna mot exempelvis Modo eller Brynäs istället för bottennappen spelmässigt mot dessa senaste tiden. Sen var HV faktiskt det något bättre laget vilket skottstatistiken 36-18 till HV, skvallrar om. Men ett individuellt misstag av först Ask och sen lite svagt ingripande av Andersson i målet vid Färjestads första mål, lite otur med ramträffar och allmän ineffektivitet gjorde att Färjestad kunde vinna med 3-1 där den sista pucken kom i öppen kasse.

Bra domarinsats idag med lagom nivå. Inget blåsa sönder matchen utan bra bedömning även om man såklart skulle haft koll på vilka Färjestad som var inne på banan när de slog icing i slutet av matchen när HV jagade kvittering. Det som var tråkigt var att höra Wikegård gång på gång ropa efter HV-utvisningar (vilket de med en annan bedömningsnivå mycket väl kunnat få) men istället berömma Färjestadspelarna när de är tuffa tillbaka på liknande sätt. Går inte komma ifrån att det verkligen känns som den mannen har problem med HV på något sätt..

När det gäller spelare vill jag speciellt lyfta fram Davidsson, Juensuu och Louma. Fjärdekedjan med Ask, Kristiansen och Liket var också riktigt bra och skapade en hel del under speciellt första halvan av matchen (Ask:s chansning på 50-50 situation som sista man såklart borträknad). Men ingen övrig föll ifrån utan samtliga stod för än med råga godkänd insats.

HVs lilla formsvacka verkar nu vara ett minne blott. Det känns som det nu väntar en period där poängen kommer dugga in lite tätare. Sen kan det efter en match som den ikväll vara lätt att tankarna flyger iväg mot framåt vårkanten. Jag tror inte det skulle förvåna någon som såg matchen om dessa två lag spelar SM-final i vår.   

3 kommentarer:

Chrille sa...

Kul att du kan känna likadant, förlust till trots brukar jag ibland vara nöjd bara för att spelet sett så jäkla bra ut.

Jag tror dock våra lag spelar SM final

Chrille sa...

Kanske skall tillägga att jag brukar kalla mig Plissken och Skellefteå är de jag pratar om :D

Nidek sa...

Jess, jag känner igen dig även som Chrille :). Tänkte faktiskt nämna det, men ville inte hylla ditt lag allt för mycket, men självklart är ni med i den diskussionen även från min sida. Någon av HV, SAIK och FBK kommer stå som mästare i vår. Allt annat vore än smärre skräll som det känns just nu.