lördag 10 december 2011

HV efter uppehållet och inför kvällens match

HV ligger på 10e plats i elitserien om man summerar matcherna som spelats efter Karjala cup-uppehållet. Inte alls bra såklart. Det är endast tack vare att toppkollegorna Brynäs, Skellefteå och Frölunda inte heller öst in poäng som gör att HV är kvar i toppen av tabellen, Men, å andra sidan har man de senaste fyra matcherna spelat helt ok och endast förlorat en match. Det var mot Färjestad, som ändå spelmässigt var en av de bättre de spelat denna säsong. Men om man vänder på det igenär det svårt att blunda för statistiken. HV har endast vunnit en match i ordinarie tid av nio möjliga sen uppehållet. Uppehållet som nu följer efter kvällens match mot Linköping känns därför välkommet. Truppen kan behöva en lite längre träningsperiod samt lite "lugn och ro" efter en händelserik höst på gott och ont (nästa match är annandagen hemma mot Växjö).

Vinst i kvällens utomhus match skulle snygga till statistiken ordentligt. 13p på 10 matcher, åtminstone två vunna i ordinarie tid och eventuellt serieledning över uppehållet istället känns åtminstone knappt godkänt. Vid förlust stannar man 10p. Absolut inte godkänt, rent av uselt på 10 matcher. Hur det än går resultatmässigt blir kvällens match historisk för HVs del. Publikrekord med råge och förhoppningsvis ett riktigt lyckat jubileum som helhet. Personligen ställer jag mig annars lite tveksam till utomhusmatcher i meningen att jag själv om jag haft möjlighet att där live. Jag tycker det brukar räcka att se fotboll i april för att man en bit in i andra halvlek ska vara rejält frusen. Hur kallt är det då inte för de 19-20 tusen "stackarna" som ännu längre tid ska tillbringa tiden ute. Jag hoppas verkligen för deras skull att de själva och arrangörerna ser till att det blir ordentligt tryck på läktarna som ju kan göra att värmen hålls lite längre. För undertecknad  som ska tillbringa kvällen framför tvn skulle bra stämning på plats säkert höja stämningen även här hemma. Sen är ju frågan hur spelkvaliteten kommer påverkas. I HVTV pratade Davidsson om att isen var väldigt blöt vilket gjorde att pucken gled dåligt. Enligt SMHI väntas regn och ett par plusgrader i kväll dessutom. Knappast något som talar för bra iskvalitet.

Apropå TV är denna match historisk även ur det perspektivet. För första gången kan man se HV71 i 3D via TV (live har man kunnat se HV i 3D sen 1971). En dryg timme kvar nu till match. Ska bli mycket intressant att se hur man lyckats med detta arrangemang och om HV kan avsluta denna del av serien med flaggan i topp.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan ju alltid ta på sig skoteroverallen. Nä visst fan, ni äger väl knappast en sådan.

Nidek sa...

hehe. Nej, jag kan nog säga att de flesta av oss är väldigt långt från att äga en sådan.