tisdag 20 november 2007

Kross

Stora siffror, 8-2. Annars var jag mäkta förbannad under första halvan av matchen. Den här gången inte på själva spelet, utan på TV-sändningen som fungerade ca 10 sek i sträck för att sedan "freeze frame:a" i en minut. Ytterst irriterande. Fast i slutet av matchen var jag rätt nöjd ändå av förklarliga själ. Bilden fungerade också hela den sista perioden där HV ryckte från 4-2 till 8-2. Vad är då förklaringen till storsegern? Det jag efterlyste inför matchen fanns nu där. Nämligen fart i anfallszon. Det gjode att puckföraren nästan alltid hade passningsalternativ. Dessutom var omställningarna från försvar till anfall blixtsnabba. Här visade HV riktigt riktigt hög klass! En annan viktig faktor var att HV för en gångs skull mötte ett lite sämre lag som inte byggde upp en köttmur vid egen blå utan istället verkligen försökte spela hockey. Det ska DIF ha all eloge för. Halva matchen gjorde de också detta riktigt bra och var ytterst nära att kvittera strax innan Voutti gjorde 4-2 på ett väldigt konstigt sätt (Han sköt från mittzon i sargen och pucken studsade på DIF-målvakten in i mål). Hade inte det målet kommit hade det nog kunna blivit en betydligt jämnare tillställning..

Spelarkritik då? Förstakedjan höll mycket hög klass och stod för hela fem mål och fyra assist. Voutilainen var matchens stjärna. DIF hade också en spelare jag mer än gärna skulle vilja se i HV-dress: Ossi Väänänen. Riktigt stabil defensivt och faktiskt riktigt hyfsat offensivt.

Hoppas HV snabb kommer ner på jorden efter denna utskåpningen och har ödmjukheten med sig när de åker ut på Kinnarps is på torsdag. Det lär knappast bli lika mycket ytor för HVs anfall då.