torsdag 23 april 2009

Positiva besked

Efter en vecka av mycket annat har jag äntligen fått tid att skriva några rader här. Det passar också bra med tanke att det tidigare idag kommit en del besked, positiva besked kring HV71s lagbygge inför nästa säsong. Först presenterades att Laine förlängt sitt kontrakt med två år. Lite senare meddelade man att Liv stannar kontraktet ut, det vill säga även nästa säsong. Här har det som bekant tidigare ryktats om utlåning/försäljning till Novgorod.

I och med detta och de tidigare kontraktsförlängningarna med Johan Björk och Johan Lindström samt att André Petersson får A-lags kontrakt börjar nu truppen ta form. Skulle man förlänga med Tedenby, vilket jag kallt räknar med skulle vi ha den gångna säsongens första- och tredjekedja kvar även nästa och en fjärdekedja med Önerud, Ullström samt Lindström. På backsidan saknas just nu en eller två offensiva backar. Louma ryktas till KHL och jag tror det blir så också. Här har HV antagligen ett hål att fylla.

När det gäller andrakedjan (eller tänkta andrakedjespelare) ser det mer öppet ut. Just nu är Laine kvar från den formationen. Jag tror och hoppas att Hrdina också blir klar inom kort. Beech då? Ja, har HV råd så.. Beech skulle då kunna ta rollen som vinge i andrakedjan. Säkerligen en roll som skulle passa honom. Annars ser det mörkare ut med Ledin som nu verkar närmre Luleå än HV. Förlängningen med Laine talar inte heller emot detta faktum. Jag ser heller inte Ledin som en nödvändighet nu när Laine är klar. Känns som att Laine har minst lika mycket potential som Ledin, om inte mer. Dessutom lär Ledin kosta mycket mer än han smakar. Visst, han skapar säkerligen rubriker i aftonbladet för HV. Frågan är hur mycket det är värt extra utöver vad man betalar för hans rena hockeykunskaper..

Känns allafall som att truppen börjar bli klar. Inom ett par veckor räknar jag med att de flesta frågetecknen är utredda. Känns som att silly season både går betydligt bättre och lite mindre spektakulär än förra året. Åtminstone hittills.

Inga kommentarer: