söndag 5 april 2009

Seger idag nödvändig? Nja

Låt oss ta fredagens match först. HV gör en mycket bra match igen försvarsmässigt. Men för att vinna en hockeymatch krävs vanligtvis fler och längre anfall än det HV lyckades prestera i fredags. Första halvan av match var det väldigt lite av den varan. Fast den stora skillnaden mot segern i onsdags var att HV den här gången inte fick ledningsmålet. Så jämnt är det, eller har varit mellan finallagen hittills. Hade Laine exempelvis satt den han hade i stolpen i första tror jag fan HV hade vunnit..

I eftermiddag match tre, hemma. Naturligtvis viktigt att vinna eftersom det sen väntar två bortamatcher. Förhoppningsvis är kapten Davidsson tillbaks och förhoppningsvis blir det seger. Jag är övertygad om att matchen kommer få en liknande karaktär som de senaste två: Alltså högt tempo, mycket närkamper (jämfört med vad det brukar vara i elitserien) och ett Färjestad som har lite mer puck men HV har vassare anfall och ett 'monster' som släpper returer och hyllas för detta av kommentatorerna (tvärtemot vad som händer när Liv gör samma sak).

Inte för att måla fan på väggen eller något sånt men jag skriver det redan nu: Skulle HV förlora ikväll är det långt ifrån kört ändå. Uppförsbacke? Visst, men HV har vänt förut och kommer göra det igen.

Inga kommentarer: