onsdag 1 april 2009

Tre kvar

Sådär! Då har HV vunnit den första 'nödvändiga' segern på hemmaplan. Vilken match det var! Tror inte jag är i skick att få med allt i ett inlägg såhär sent på kvällen. Det viktigaste var allafall att HV som lag följde upp det fina från semin med tålamod och diciplin i försvaret och med snabbt, rakt och enkelt spel i spelvändningarna. Dessutom kryddade de det hela med en hel del fantastiska prestationer. Exempel på dessa är Thörnberg perfekta skott vid 1-0, Livs trippelräddning i första där han tog sista skottet liggande när det i princip var öppet mål, Öneruds många tacklingar och Loumas spelvändningar. Det såg helt enkelt förbannat bra ut för HV. Då får vi ändå ha i åtanke att spelare, ledare som Davidsson och Petrasek saknades. Fruktansvärt starkt helt enkelt! Finns egentligen inte nog hur mycket man kan berömma hur HV spelade ikväll.

MEN vi får komma ihåg att det är långt kvar och att, som klyschan gör gällande, första målet är förbannat viktigt. Sen fick HV också ett mycket lägligt powerplay och mål i det när Färjestad var på gång som mest i början av tredje.

Ny match på fredag borta. Jag tror egentligen inte det spelar så stor roll för HV. De kommer spela minst lika bra då. Frågan är om Färjestad kan höja sig ett snäpp? Om inte ser det här väldigt bra ut för HVs del.

Tyvärr.. 'Bara' SM-silver för J20. Det blev klart efter att de förlorat borta med 2-1 mot Brynäs. Laget som ändå gjort en fantastisk säsong genom att just spela som ett lag och gjort det fantastiskt bra (vad jag förstått genom andrahandsuppgifter). Skillnaden mot A-laget är att de gjort det hela säsongen.

Till sist: Kan vi slippa all tjat om 'monstret' nu tack när Färjestad till slut fick möta lite tuffare motstånd i slutspelet.

Inga kommentarer: