torsdag 22 oktober 2009

Matchens profil

Passande nog hade HVTV inför kvällens match tagit ut en viss Mattias som matchens profil*. Bättre timing kunde de knappt haft. Som vanligt mot Frölunda blir det öppna ytor, vilket såklart passar Liraren Tedenby. Ett mål och ett gäng otroliga dribblingar, bland annat en ett mot etta mot Bäckman där han fullständigt snurrar upp före detta NHL-stjärnan. Han snurrar också upp Niskala vid ett tillfälle och tvingar honom att dra ner Tedenby och straff till HV som André Peterson tyvärr missar. Men Peterson får revanch ett par minuter senare när han sätter matchavgörande 4-1.

I övrigt var det ingen underhållande match. Lågt tempo och knappt något fysiskt spel. Jag tror inte jag såg en enda tackling på hela matchen. Märkligt! Då var det faktiskt bättre spel i tisdags, både om ser underhållningsvärdet och från HVs sida. I tredje, efter sin 1-3 reducering börjar Frölunda chansspela lite i offensiven vilket gör att matchen öppnar upp sig och tempot ökar. Det var efter detta vi fick se det mesta av Tedenbys bländande teknik också.

Utöver Tedenby måste jag berömma en man ofta tar för givet, Liv som gör en mycket bra match. Ofta svåra situationer och konstiga studsar. Ganska logiskt att Frölundas mål tillkom efter just ett par sådana konstiga studsar. En som verkligen har lyft sig är Falk. Riktigt, riktigt bra ikväll. Man funderar på om han inte varit hämmad av sin skada i början på säsongen..

Hur som helst: Tre nya härliga poäng, sjunde raka hemma och fortsatt serieledning. Bra så.

*) Kan ses här, tycker han ger ett klokt och moget intryck med genomtänkta svar

Edit: Lite ändring angående straffsituationen.

Inga kommentarer: