tisdag 20 oktober 2009

Ny bortaförlust

För det första. En helt ok match från HVs sida i stort sett. Däremot var svackorna i spelet för djupa emellanåt. Att det sen ska avgöras på jättemisstag är såklart tråkigt. Men jag är säker på att sådana avgörande med råge jämnar ut sig under säsongen för HVs fördel. Den stora anledningen att HV nu förlorat tre raka är att man mött taggade koncentrerade lag som vet att de måste ge 100% för att ha en chans mot HV. Då räcker det inte att göra en 90%-ig insats om man inte heller har marginalerna med sig. Men jag är inte oroad. Högstanivån är väldigt hög. Ta de sista fem minuterna efter Djurgårdens turliga 3-2 mål som exempel. Då satte de in en till växel och pressade tillbaks Djurgården ordenligt.

André Peterson spelade riktigt bra. Borde vara ordinarie. Sundh blir bara bättre och bättre. Niinimaa, hur bra som helst. Felfri match efter match.

Det enda orosmolnet som jag ser det är skadorna. Nu fick genom HV71.se veta att Ward troligtvis är borta i sex veckor eftersom han ska operera handen. Vad gäller övriga skadade inte ett ljud. Ullström som skadade sig vid en uppvärmning inför match, pratades det först om skulle vara med redan nästa match. Nu har han varit bort över två veckor. Laine var borta idag av någon anledning som man inte vet. Pelle Gustafssons status är också okänd för mig. Vore trevligt att få lite besked från officiellt håll gällande dessa!

Hemmamatch på torsdag mot Frölunda. Antagligen ett mer taggat HV då och därmed antagligen tre nya poäng.

1 kommentar:

sportsnackaren sa...

Skador och HV71 är intressanta, få uttalanden och oftast stämmer inte tidsramen. Hrdina är ett färskt exempel men det finns fler. Givetvis svårt att säga exakt men lite mer uppdaterande vore bra mer än att de saknas inför varje match.