tisdag 5 januari 2010

En match av betydelse

Äntligen en match där man kände att poängen verkligen verkade betyda något, även för HV. Frölunda var inte mycket sämre utan bjöd upp med intentivt, snabbt spel. Det helt klart bästa jag sett Frölunda prestera i år. 2-2 tycker jag speglar matchen ganska bra. Frölunda var visserligen strået vassare första halvan men när HV till slut fick upp farten var det de som skapade de farligaste chanserna. Skönt att få se en elitseriematch med lite nerv. Känns som det var länge sen sist..

Bäst på isen var Laine ihop med Liv. Sen tycker jag backarna ikväll stod för en riktigt solid insats rakt igen. Ward i synnerhet imponerade på mig. Avväger situationerna bra och skapar faktiskt en del uppspel med ett par bra djupledspass. Något man inte förväntar sig av honom. Men Laine alltså. Vilken fart! Vilken intensitet! Måste vara i sitt livs form. En som inte är i form är däremot Beech. Tyckte han glimtade till lite förra matchen men idag var han tillbaks på det sättet man tyvärr vant sig vid att se han denna säsong, utan tempo, håglöst och till synes lite nonchalant.

Hoppas matcherna fortsätter att vara lite mer i den här karaktären i fortsättningen. Slutspelet närmar sig (även om det ska in en lång OS-paus om en månad innan) och Linköping börjar återigen slicka HV i nacken.

Appropå nerv.. Inledde arbetsveckan med att gå upp klockan 3.00 igår natt för att se JVM-semin mellan Sverige och Usa. Trots mitt lite halvvakna tillstånd kände jag även en hel del nerv denna match, även om den inte i närheten var lika välspelad som kvällens. Åtminstone inte om man ser på försvarsspelet. Minst sagt darrigt och fullt av individuella misstag. Så vinner man verkligen inga, varesig JVM-guld eller några andra guld heller för den delen. HV-spelarna Peterson och Tedenby utmärkte sig inte med några grova missar. Tyvärr utmärkte de sig inte heller med något lysande spel heller. Tedenby försökte visserligen skapa lite ytan men kom aldrig riktigt till sin rätt denna match. Just nu påbörjar småkronorna bronsmatchen mot Schweiz som avslutning på JVM. Sådär hett.. Man vågar väl tippa en etta? 1,12 i odds på Unibet.

1 kommentar:

sportsnackaren sa...

Du såg det på plats? Såg du något av slutet och vad som hände? Tycker han är okej i 45 minuter men sen blir det... Jag vet inte vad. Kuben är inte min favorit som sagt, och ikväll tycker jag han visade varför.;) Men två nya stabila perioder åtminstone och det var bättre motstånd än i lördags så, man får vara nöjd. Men nu börjar det bli ont om backar, om David är avstängd...