lördag 2 januari 2010

Sömnigt

HV verkar just nu vara inne i en rätt sömnig period spelmässigt. Sista matchen 09, kom man undan med tre poäng borta mot Färjestad tack vare en hel del flyt efter att ha spelat rätt lojt och till synes oinspirerat. Idag var det samma visa. Trots det ledde HV med 3-0 efter två perioder mot ett fruktansvärt uddlöst Brynäs. När sen Brynäs började spela hockey i tredje hängde HV som man kunde vänta sig inte med riktigt. När man dessutom tappar markering går det lätt som det gjorde idag: Brynäs kvitterar och är dessutom rätt nära att ta ledningen i slutet av perioden. HV kommer dock undan med två poäng efter att Thörnberg avgjort i förlängning.

På gott och ont plockar HV poäng trots att man inte spelar på topp. Jag väljer, som vanligt, att se det som något positivt, även om jag såklart svär en hel del framför tv:n många gånger när man ser det. Att det blir så vid den här delen av säsongen, i serieledning plus en del folk borta kanske är naturligt. Många av motståndarna börjar även känna att de har mer att spela för när det snart bara är en tredjedel kvar av grundserien. Förhoppningsvis kan 'genomklappningen' eller som jag ser det, det faktum att Brynäs började spela hockey och då ganska enkelt kunde spela 3-0 mot HV en period, fungera som en väckarklocka för HV. Det börjar bli dags att fler än Laine varvar upp lite nu!