söndag 24 augusti 2008

Sådär Silly Season

Fortsätter med genomgången av elitserielagens Silly Season. Idag mellanskiktet. Det vill säga de som har ett netto när det gäller nyförvärv kontra spelarförluster lite sådär på halvbra jämfört med övriga elitserielag.

5. Linköping
Stor omsättning vilket ju inte brukar vara positivt. Förlusterna av superduon Mårtensson och Weinhandl är såklart mycket kännbar. Tänkta ersättare till dessa är tjeckerna Hlinka och Hlavac (ni vet han med rekordlönen). Men även tyngden Staal och Blohmdahl blir svår att ersätta. Tydligt minus på forwardssidan allt.

Backsidan ser dock starkare ut med Junland och Melichar som lämnar för finska duon Alto och Saravo. Målvaktmässigt känns bytet av förstakeeper från Stana till Henriksson känns också som ett plus.

6. Luleå
Ser ut att vara ungefär lika starka (eller kanske svaga) som förra säsongen. Skrbek blir svå att ersätta. Annars ett par intrassanta nyförvräv i forwarden Almtorp samt Pierre Johnsson och Berglund på backsidan.

7. HV71
Tunga tapp av Åkerman, Jämtin och Ledin. Jag tycker även det var väldigt olyckligt att Ward släpptes.

Men HV har hyfsade ersättare i Hagos, Staal och Leina bland forwards. På backsida tillkommer Angell som en offensiv back även om han inte ersätter Åkerman har han klass. Halvardsson kan också ses som nyförvärv efter långtidsskada. Kan någon eller några av juniorerna (Tedenby, Torp, Eriksson, Önerud eller Karlsson) också kliva fram ordentligt kan det bli en rolig även kommande. Men på pappret något svagare än förra året.

8. Färjestad
Rensar ut en del. Lintner, Prestberg, Johansson har väl sett sina bättre dagar. Men att ersätta Heino-Lindberg, Lakos, Frögren, Pires och Brunnström är inte det lättaste.

Bastiansen och framför allt Goren känns som säkra kort när det gäller nyförvärv av forwards. Holtet kan säkert också lyckas. Men backlinjen ser svagare ut. Ari Vallin, Jonas Holos(nor och Martin Sevc) ersätter inte Frögren, Lakos och Lintner. Högst osäkert om Österrikaren Renhard Divis kan fylla hålet efter Heino i målet också.

(Kommer med en sammanfattning av HV-dagen inom kort)

Inga kommentarer: