lördag 23 augusti 2008

Sämst Silly Season

Nu har jag äntligen gått igenom nyförvär och förluster. Här har jag endast tagit hänsyn till hur nyförvärven står sig i förhållande till de spelare som lämnar laget. Hur truppen i sin helhet står sig bedöms alltså inte här. Källa för denna sammanställing är eliteprospects.com.

9. Rögle
Hög omsättning av spelare. Är för dåligt insatt i laget för att egentligen kunna bedömma vad de innebär. Men det verkar ändå som Rögle försökt förstärka lite. Men med tanke på att det var en bragd att man med förra säsongens trupp ens tog sig till kvalserien skulle det krävts en hel del fler och 'större' namn för att rögle ska ha någon chans i elitserien kommande säsong. Enda fina skalpen i under silly season är såklart hemvändande Mathias Tjärnqvist.

10. Modo
I motsats mot Rögle låg omsättning av spelare. Oscar Hedman känns som den tyngsta spelarförlusten. Det mest oroande för Modo-fansen är att ingen av nyförvärven känns speciellt spännande. För inte är väl Marco Tuokko, Mikko Kurvinen, Mats Aasen eller Ville Snellman några värvningar man höjer på ögonbrynen för. Säkerligen elitserieklass som ersätter förluster som Tolsa, Yetman och Peter Öberg men inte mycket mer.

11. Brynäs
Tunga spelarförluster här av förra säsongens kvalserielag. Brendl, Månsson, Sperrle och Angell är inga spelare man ersätter i första taget. Veteranen Sjödin borta nu också även om hans spel förra säsongen knappast gör att han kommer saknas väldigt i Gävle.

Två hyfsade värvningar dock: Snabba Lars Jonsson och hypade Stephen Dixon. Men Värvningar som Svanberg och Granström imponerar däremot inte. Brynäs ser ännu svagare ut i år.

12. Timrå
Peter Regin, Riku Hahl och Sanny Lindström är tunga, tunga förluster för laget som var i semi förra säsongen. Lehtonen kan som bäst ersätta Lindström på backen. Men jag tvivlar på att Jesper Samuelsson från Vita Hästen själv kan ersätta Regin och Hahl. För just nu är han enda nyförvärvet på forwardssidan. Minst två forwards till ansluter säkert vad det lider men tills vidare ändrar inte det faktumet att Timrå gjort sämst Silly Season av samtliga lag i elitserien.

Inga kommentarer: