söndag 18 april 2010

Många intryck

Det finns egentligen hur mycket som helst att skriva om gårdagens match. Om spelet domarinsatsen, publiken och eftersnacket ect. ect. Vi börjar väl med själva spelet..

Det blev en ganska konstig tillställning. Till en början såg det ut som om HV skulle leka hem den här matchen. Två mål efter fem minuter och Djurgårdarna såg skakade ut. Ridderwall som fått hoppa in mellan stolparna efter att Wesslau blivit skadad såg även han milt uttryckt männsklig ut. Sen hände något. Det började med att domarna först inte blåser för ett par cross checking situationer som djurgårdare står för och blåser sedan för närmast exakt samma förseelse från HV-spelare några sekunder senare. Fem mot tre i nästa två minuter innabar det. HV klarar förvisso utvisningarna men precis när den sista utvisningen är klar krånglar Djurgården lite turligt in reduceringen. För övrigt tycker jag domarna var bra, de tog för hakningar och slashingar till skillnad från domarna i torsdags vilket jag tror HV tjänar på i längden.

Resten av matchen blev ganska märklig. Mycket utvisningar, sönderryckt. Ett HV som dominerar men ett Djurgården som också skapar mängder av heta målchanser tack vare ett ibland tafatt HV-försvar. HV verkar hela tiden ha kontroll på matchen men, precis som i många av matcherna i kvart och semi, släpper man in mål från situationer som egentligen inte ska vara några farligheter, där man från början har kontroll på situationerna. Skärpning efterlyses. Sen har vi power play som var under all kritik igår. Långsamt, stereotypt och idé-fattigt samtidigt som djurgårdarna är riktigt bra i boxplay.

Matchen går till slut till sudden. Där verkar HV ha ett starkt självförtroende. Visserligen börjar sudden med en mycket farlig djurgårdschans. Men efter några minuter blir det ett våldsamt tryck mot djurgårdskassen. Ett tryck som inte är slut förrän matchen är det och Johan Davidsson står som matchhjälte.

Tre spelare förtjänar extra beröm. Niinimaa som verkligen visade vilken backgigant han är. Sundh gjorde nog sin bästa match i HV-tröjan. Framför allt förtjänar Torp att lyftas fram. Närmast klockren insats (förutom ett idiotpass i försvarszon) och fyra plus. Snacka om att ge svar på tal! Ward fortsätter ha problem dock. Tyvärr. Onödiga utvisningar och missad markering vid ett djurgårdsmål. Däremot levererade han lite underhållande trashtalk som fångades upp av microfonerna. Ett stort plus!

Några som förtjänar all skit är såklart aporna på bortastå som hällde öl på publiken som satt på läktaren underoch kastade mynt på isen. Tyvärr är scenariot ganska väntat. Det visar att Kinnarps arena inte har tillräcklig säkerhet för att ta hand om pack som vanligtvis håller till på fotbollsmatcher. Dels kan man ju inte ha en bortaläktare över en annan läktare. Sen måste man självklart se till att ha både polis och vakter på plats i närheten. Tyvärr..

Gårdagen var inte heller någon engångsföreteelse. Jag berömde trycket på Hovet senast. Tydligen förekom det en hel del skit från djurgårdarna även då.

Nu väntar match i Globen imorgon med mig på plats. Kan bli en upplevelse att minnas. Jag hoppas på HV-seger och på att jag slipper allt för lobotmerade Djurgårdssupportrar runt omkring mig.

2 kommentarer:

Wardsson sa...

Ja - det var roligt att se att Torp kunde komma tillbaka så stark!

Jag har nog varit en av hans största kritiker detta år, men börjar nog uppskatta honom mer och mer.

I alla fall när han spelar som han borde.

Nidek sa...

Har alltid gillat Torp. En kille med rätt inställning. Däremot blir det på tok för många felpass. Skulle han förbättra den biten skulle han kunna utvecklas till en riktig klassback.