fredag 23 april 2010

Oj..

Om jag tidigare haft problem att sammanfatta mina intryck efter matcher i detta slutspel är ingenting mot hur svårt det är efter gårdagen. Bland det värsta och bästa jag varit med om i hockeyvärld. Hela känsloregistret spelades ut. Ilska, uppgivenhet, förväntan en massa nervösitet och till sist total glädje.

När det gäller spelövertag och målchanser utklassar HV Djurgården. Men detta spelövertag räckte varken mot Timrå eller Skellefteå. Ännu mindre räcker det mot Djurgården. Efter en nästan en halv match nästan uteslutande i Djurgårdens försvarszon stod 3-0 till Djurgården. Rättvist? Nej. Då, plötsligt lyckas HV göra något som ett ögonblick tidigare verkat omöjligt; få hål på Wesslau. Efter det spelar HV om möjligt än mer energiskt och presterar här bland det bästa jag sett HV göra någonsin. Det känns bara som en tidsfråga innan HV är ikapp målmässigt. När period två är slut står det också 3-3 på resultattavlan.

I tredje går HV ner något i intensitet men är fortfarande det bästa laget. Men kallduschen kommer. Djurgården tar ledningen i 15e minuten efter en markeringsmiss av HV i försvarszon. Men rättvisan skulle som tur segra denna fantastiska kväll. I ett powerplay lyckas Sundh sätta kvitteringen efter ett grymt förarbete av Tedenby. Innan matchen är slut, ca tio sekunder från slutet är Davidsson också millimetrar från att avgöra. Men pucken går istället ribba ut. Fast avgörandet i HVs favör låter inte vänta länge på sig. Tre minuter in i sudden är dags för den tredje länken i förstakedjan att avgöra en sudden i finalserien, något de två andra redan gjort. Den här gången är det Thörnbergs tur att utlösa en euforisk glädje och viss lättnad hos oss HV-fans.

En match att minnas för livet och nu ser man fram emot nästa drabbning i Hovet. En match som kan innebära GULD för HV. Tyvärr verkar det som ingen HV-klack kommer få finnas på plats på grund av det här barnsliga tilltaget av Djurgården. Känns enbart som småaktigt hämdbeteende för HVs högst berättigade avstängning av bortaläktaren match fyra och fem i Kinnarps. Att saker skulle kastats från bortaklacken under match tre i Globen är med 99% säkerhet rent påhitt. Skärp er! Ni skämmer bara ut er.

2 kommentarer:

Lilliss sa...

ja fy vilken match....var riktigt orolig när det stod 3-0 till dif...
men så underbart när Laine gjorde det tredje målet och så gör han det i box play så underbart!
tredje perioden var riktigt jobbig tur att man inte tittade ensam på matchen hemma!

sportsnackaren sa...

Oj oj oj oj oj säger jag med, men av en annan anledning. Vilken pärs, vilket lag, vilket...allt!