lördag 5 februari 2011

HV och dess supportrar tänker framåt

Redan nu har värvningssnacket inför nästa säsong kommit igång. Först skrev aftonbladet om icke-nyheten att Thörnberg kan komma att lämna HV efter nästa säsong. Inget konstigt med det. Han har utgående kontrakt och med en bra avslutning av säsongen lär man med all sannolikhet få bud från ligor med mer pengar som KHL och kanske till och NHL. 


På det hypotetiska pluskontot i dessa diskussioner har vi Riku Hahl från Frölunda. Han tillhör den stora skara spelare som varit lysande i sin före detta klubb. Gått till Frölunda för att där underprestera/börja dras med skadeproblem. Riku skulle säkerligen kunna gå en ny vår till mötes i HV. Lyftas av omgivningen, i ett lag som spelar med mer harmoni. Men helst ser jag att både Beech och Falk stannar, för det är antagligen som ersättare till någon av dessa han i så fall skulle vara aktuell till HV. Hur som helst känns nästa säsong ganska avlägsen nu. Men jag måste erkänna att det är lite kul att silly season-diskussionerna tagit fart. Det visar att det inte bara är HVs lednings som försöker ligga ett steg före. Vi HV-supportrar är inga som lämnar framtiden åt slumpen. Detta lär bli ett ämne jag kommer återkomma till fler gånger under våren. Var så säkra.


Närmre i tid är eftermiddagens match hemma mot Skellefteå. Detta är en riktig toppmatch. Ettan mot tvåan som står på lika många poäng. Får jag tippa tror jag hemmaplan avgörs för HVs fördel. Jag har inte hittat några rapporter om vilket lag HV ställer på benen men förhoppningsvis finns alla som var med senast mot LHC tillgängliga eventuellt kryddat med Voutilainen. Vinnaren i eftermiddag kommer få 'fira' landslagsuppehåll som serieledare.

1 kommentar:

Z sa...

Verkar som att vi är inne på samma spår med Hahl...