tisdag 22 februari 2011

Lugn i stormen

Jag börjar med det jag från början tänkt handla om: HVs ganska usla insats ikväll mot Modo. Eller ja.. Så uselt var det kanske inte egentligen. Men, att gå in och glida på en skridsko, vara tvåa till pucken och förlora nästan alla kampsituationer de första två perioderna är under all kritik. Med tanke på det börjar dra ihop sig nu och det är en serieseger på spel plus att HV stått enbart dåliga insatser sen LG hockey games-uppehållet borde det funnits nått jävla anamma att ta fram redan från början. Men tydligen inte.. Den värsta motivationsdödaren verkar förövrigt vara att HV oförtjänt får ledningen tidigt i matcher. Då börjar de om möjligt spela ÄNNU sämre så att det verkligen ska vara helt garanterat så att man inte kommer hålla ledningen. 


Med detta gnäll ur systemet måste jag mana till lugn i stormen. Det råder fortsatt och tilltagande domedagsstämning bland HV-supportrar i bloggvärlden och på forum. Jag förstår såklart besvikelsen när man vet att HV kan och har presterat så mycket bättre. Men det finns än är varken serieseger och ännu mindre SM-guld förlorat. Här är några saker som talar för HV jämfört med resten:


- HV har sparkapital i skadade stjärnor i Davidsson, Fasth och Petersson (även elitseriens hetaste, Thörnberg saknades ikväll pga sjukdom) på väg tillbaks. Har Färjestad eller SAIK det? Knappast


- HV är en seger över Frölunda parallellt med en Luleå-seger över Skellefteå från att återta serieledningen.


- HV hade efter 50 omgångar förra säsongen, just det,  88p och låg tvåa. Ni vet alla hur det gick sen.


- HV har och lär visa det mycket snart igen att man består av ett lag vinnarskallar som hatar att förlora i betydligt högre grad än andra lag. Lindström och Lethonen påminner allt för mycket om Hlinka och Hlavac för att jag ska bli rädd för dom i ett kommande slutspel. Här kan möjligen Färjestad mäta sig med HV.


-Sist men inte minst: HV har ett spelfilosofi som är inetsad hos samtliga i laget. Alla vet vad som gäller och har det skapar en stor trygghet i laget. En trygghet som kanske blir en nackdel vissa matcher då den minskar den där desperationen man så väl behöver. Ikväll var det desperationen som välförtjänt vann över kontiuniteten. Men var så säkra: Ett motiverat och någolunda skadefritt HV kommer sälja sig mycket dyrt i fortsättningen. Tro mig. Det kommer se betydligt bättre ut spelmässigt redan om en vecka. 

Inga kommentarer: