onsdag 14 april 2010

43

43 timmar kvar till face off i första finalen nu. Äntligen börjar det närma sig. Dagen (det vill säga tisdagen) medförde en bra och en dålig nyhet för HV-fansen. Den goda var att Peterson är klar för spel nu. Mycket positivt med tanke på att man läst rykten om att hans karriär var i fara på grund av ryggproblem. I och för sig kan ju så ändå vara fallet men risken att ryktet visar sig vara sant har minskat ordentligt i mina ögon. Med en i övrigt komplett trupp hade det inte funnits någon anledning att 'chansa' med Peterson. HV har nu definitivt drabbats av överflödets dilemma. Det känns som att två forwards och minst två backar får ställas åt sidan varje match. I mina ögon är det just Peterson (mest på grund av hans osäkra form efter frånvaron), Örnerud Pelle G och Björk. Ward måste höja sig en hel del från semispelet om han ska får spela också.

Den dåliga nyheten var att 'Melins ersättare', Linus Videll enligt aftonbladet tackat nej till HV. Synd eftersom jag tror han varit den perfekta ersättaren för Melin. Kanske inte lika hög högstanivå men mer jämn och definitivt en spelare för de två första kedjorna i nästa säsongs upplaga av HV. Sådär. Om det inte händer något spektakulärt, som att Jagr eller Ovetchkin skriver på för HV så lämnar jag härmed silly season tills efter finalspelet.

Finalen ja, där har Djurgårdens underdogs-status avtagit i takt med att hockeyintresset på allvar vaknat hos 08:ornas tidningsredaktioner. Fokuset kring Djurgården och hur de ska slå HV kan inte heller vara en nackdel för HVs trupp som efter intrycket man får i riksmedia får vara ganska ifred. Alla vet att HV är ett topplag. De är favoriter och mycket mer spännande än så är det inte. Även många Djurgårds-fans är segervissa. Konstigt vore väl annars i och för sig. När har inte ett lags fans trott på seger när de väl tagit sig dit. Men lite mer ödmjukhet för motståndet tror jag inte skulle skada. Det är inget dussinlag de möter. Det är HV71.

I mina ögon är HV rätt klara favoriter. Ändå känns det lite ovisst hur det ska gå. HV vinner är utgångstipset. Det kan bli en walk in the park och det kan bli en stentuff serie till sju matcher fullt med suddenavgöranden. En sak är jag ändå rätt säker på; det kommer bli en sjukt underhållande och rubrikbraskande finalserie. Nu är det snart bara 42,5 timmar tills det börjar..

1 kommentar:

sportsnackaren sa...

Haha, Jagr är alltid aktuell för HV71 varje sommar, det hör liksom till...;)

Det blir inställningen som avgör, hur konstigt det än kan låta i en finalserie då viljan borde vara på topp, men är HV koncentrerade och fokuserade rakt igenom så ska man vinna det här.