onsdag 21 april 2010

Tungt är bara förnamnet

Kvällens match var som så många i detta slutspelet på ett sätt. HV dominerar, tar ledningen, sänker tempo, ger över initiativ till andra laget, de kvitterar, HV tar över initiativet igen ect. ect. Till slut blir det sudden. Sudden som tidigare varit lika med seger för HV slutade ikväll bittert med förlust efter insläppt mål med sex sekunder kvar av första suddenperiod.

På något sätt har måste jag erkänna att jag undermedvetet ställt in mig på 4-1 matcher för HV så kallduschen blev extra isande. Någonstans är känslan att HV har en växel till att sätta i. Det hoppades och trodde jag skulle kunna göra att de lyfte sig det där sista extra för att kunna avgöra hemma och slippa en till stockholmsresa. Men tydligen är HVs taktik att lägga sig på försvar så fort man tar ledningen. Jag inte kan tänka mig endast sitter i det undermedvetna att man spelar på ledning. Då skulle inte skillnaden mellan före och efter motståndarnas kvittering vara så markant. HVs enda problem detta slutspel som jag ser det är att de inte haft förmåga att stänga matcher. Nu börjar man undra om det ska bli HVs fall i finalen. Inte för man vill måla fan på väggen..

Drygt tjugo timmar kvar till nästa match. Hemma igen. Seger är som det känns nu, nödvändig.

Till sist: Nu borde det vara slutgnällt om att domarna avgör till HVs fördel från Djurgårdshåll. Ett klockrent felaktigt byte, där den inkommande spelaren som stod för regelbrottet kvitterar för djurgården ikväll. Jag tycker udda kan vara jämnt nu. Djurgården fick ändå ett mål felaktigt bortdömt i match ett. Tänk om vi nu till resterande matcher kunde få domare som blåser för regelvidrigheter, med samma bedömning åt båda hållen och har någorlunda god syn? Antagligen för mycket begärt..

3 kommentarer:

sportsnackaren sa...

Får hoppas på snabb revansch och att HV visar upp mental styrka här imorgon! De har gjort det förr och ska göra det igen! Det är ett krav!

Nidek sa...

Med lite perspektiv på det gjorde HV ändå en riktigt bra match igår. Lite svaga avslut möjligtvis. De förlorar aldrig om de spelar som igår igen.

Lilliss sa...

fy spännande matchen var igår!
vågade knappt andas under sudden...

bara ta nya tag ikväll!

kom igen nu hv!