fredag 2 april 2010

Seger i seg match

Det var verkligen ingen välspelad första semi mellan HV och Skellefteå. HV mötte ett lag som tydligen bestämt sig för att spela destruktivt och bara utnyttja motståndarnas misstag. Man frågar sig om SAIK inte är bättre än så här? I så fall blir semin en väldigt lätt resa för HV.

Var HV så mycket bättre då? Nej, egentligen inte. Men, HV gör verkligen ingen toppmatch idag. Defensivt var misstagen få och man höll positionerna bra. Mer än väl godkänt. Offensivt lämnade man däremot mycket att önska. Felpass, till synes lite lojt och oinspirerat i anfallen. Men några få gånger blixtrar enskilda spelare till. Det hände till exempel vid de båda målen. Vid 1-0 gör Tedenby ett fantastiskt jobb bakom mål och serverar en omarkerad Almqvist som i sin tur lägger en rikigt världsklassmacka till Falk som tvingar målvakten till en sidledsförflyttning där han inte hänger med. 2-0 är, om än lite turligt ett viljemål av Teemu Laine. Men som sagt, HV var inte mycket bättre än SAIK och hade marginalerna på sin sida.

Vad talar för att semin blir en väldigt lätt resa för HV? Just det att man vann kvällens match som jag tror var Skellefteås chans att verkligen komma in i den här matchserien. Nu blir det mentalt mycket tungt för ett lag som med all säkerhet är lite tröttkört sig att ladda om, kraftansamla och se till att vinna två matcher i Kinnarps (plus de två återstående hemma). Skador på nyckelspelare som Skrbek.

Just nu känns 4-0 i matcher till HV inte alls otroligt. Men jag har lärt mig den hårda vägen att inte ta ut segrar i förskott. Men ska mitt tips spricka så krävs det att SAIK höjer sig och det rejält.

Till sist: Grattis till Liv för din 12e slutspelsnolla i karriären.

Inga kommentarer: