tisdag 30 mars 2010

Mot Norrland igen

Så är det klart att HV får möta Skellefteå efter att de slagit ut Färjestad ikväll*. I andra semin möter Djurgården Linköping som slog ut Frölunda. Trots att Skellefteå kanske är det lag som på pappret har sämst trupp av de tre lag HV hade chansen att få möta (Färjestad och Frölunda de andra två) så är det de laget jag minst av allt ville HV skulle få i Semin. Ett hårt arbetande lag med en bra målvakt är inte den kombination egenskaper hos en motståndare som brukar passa HV väl. Dessutom har Skellefteå skrämmande bra statistik mot HV de senaste säsongerna.Jag hoppas och tror ändå att semifinalerna kommer bli lite mer underhållande än kvartsfinalerna då SAIK ändå är ett lag som vill och kan spela anfallshockey.

MEN, jag tror ändå det kommer gå vägen för HV. Formkurvan går åt rätt håll, sparkapital i en del spelare, två matcher mindre i slutspelet vilket såklart kommer löna sig i längden och framför allt ett lag fyllt av spelskicklighet och slutspelsrutin.

Idag offentliggjordes också att HV kommer delta i utvecklingen av Nordic Throphy, European Throphy. Turneringen består av två grupper där HV i sin grupp har Frölunda, Malmö och lag från Finland, Österrike och Schweiz. Detta känns som ett naturligt steg i utvecklingen mot en Europeisk liga av något slag. Om det blir som del i KHL, NHL eller en fristående konkurrent till dessa två återstår att se. Hur som helst ett spännande steg även om turneringsprogrammet inte är optimalt rent sportsligt.

*) Därmed fick mitt slutspelstips en rejäl törn

1 kommentar:

sportsnackaren sa...

Det blir ingen walk in the park men i slutspel så är det som bekant "ny säsong" många gånger konstigt nog. Även om SAIK är svåra motståndare så ska chansen vara god att ta sig till vidare. Små marginaler, inga skador, pucken är platt och isen är hal du vet...=)