torsdag 11 mars 2010

Andraplatsen säkrad

Efter ett tags frånvaro från svensk mark hade jag bestämt mig för att äntligen njuta av en HV-match. Då strulade det förstås med min sändning så det fick bli radio. Det innebär att jag inte har någon klar bild om matchen ikväll. Men visst lät det som vanligt det här året. Ett lojt och vad det verkar, lite ointresserat HV. Sen gör de ett ryck sista fem och får ändå med sig en värdefull poäng. En poäng som innebär att det nu räcker med oavgjort mot Linköping på lördag för att bärga seriesegern. Andraplatsen är också helt säkrad.

En anmärkningsvärd detalj var att HV för vad jag vet, första gången den här säsongen hade full backbesättning. Jag funderade på om det var bra att skriva mitt hyllningsinlägg till Pelle tidigare i vintras. Jag trodde då, liksom de flesta att Pelle gjort sin sista match i HV-tröjan. Men efter 20-år av honom och hans otroliga förmåga att kämpa sig tillbaka och köra vidare till nästan vilket pris som helst, borde man anat att det blir fler matcher. Så blev det också ikväll, som en del i fjärde ytterforwardspar. Perfekt inmatchning.

Vad gäller forwards såg det värre ut. Lindström, Peterson, Önerud, Laine och Voutilainen var alla indisponibla, åtminstone pappret. Tror minst ett par av dessa var frånvarande bara av ren försiktighetsåtgärd.

På lördag klockan 18.30 faller avgörandet vad gäller seriesegern när tvåan Linköping gästas av ettan Linköping. Tyvärr ser det ut som jag kommer missa även denna match. Har aldrig förstått det där med att ha hockeymatcher på lördagkvällen. Det är få lördagkvällar åtminstone jag inte har något annat än tv-kväll inbokat. Hur som helst lovar jag bättring när det gäller mitt matchtittande. Under slutspelet ska matchkvällarna hållas fria. Missat nog med matcher denna säsong nu.

Modo och Foppa missa slutspel. Alla landets kvälltidningsjournalister måste gråta floder.

2 kommentarer:

sportsnackaren sa...

Du missade inget, 9 forwards och 9 backar är dock rätt så anmärkningsvärt om man säger så. Men som sagt, två bra byten räcker ibland för att få med sig en poäng...

Chrille sa...

På sin plats med ett litet tack. HV gav Skellefteå en chans till att hålla top-4 efter säsongens sämsta hemmamatch idag mot indianerna.