tisdag 30 mars 2010

Skellefteå, Färjestad eller Frölunda?

Imorgon avgörs det vilka som blir HVs semimotståndare. Klart är att det blir antingen Frölunda, Skellefteå eller Färjestad. Förutsättningarna är ganska enkla i övrigt. HV möter det lag av de som går vidare till semi som placerade sig sämst i serien. Om sjuan Frölunda slår ut Linköping imorgon blir det alltså de HV får möta i Scandinavium. Annars, om Frölunda förlorar alltså, blir det segraren i morgondagens match mellan Skellefteå och Färjestad som får är att ta emot HV som gäster på torsdag i första semifinalmatchen.

Vilket lag skulle då passa HV bäst att möta? Alla tre har sina skiljda styrkor och svagheter. Ärligt talat är det hugget som stucket. Antagligen vet man inte förrän Semin är avklarad om just det laget HV får möta där också kom att visa sig bli en relativt lätt match.

Frölunda har HV visserligen haft lätt mot senaste tiden. Försvarsspelet har inte heller stämt långa stunder denna säsong. MEN, laget är på uppgång och visar det inte minst i kvartsfinalserien mot Linköping. Jag tror det kan bli tufft, mycket tufft att möta ett Frölunda fullt med stjärnor och potentiella matchvinnare.

Skellefteå har egentligen inte ett så väldigt starkt lag individuellt och kan därför på själva pappret se ut som ett lättare motstånd än övriga. Men HV har dessutom haft svårt mot Skellefteå under ett års tid nu. En omutlig Hadelöv samt ett försvar som för tankarna till ett lag som spelade kvartfinalser just mot HV..

Färjestad då? Jo.. Jag tror ändå min röst sänds till Färjestad. Ett lag som visserligen har en hel del rutin. Men hur är det med försvarsspelet. Målvakten Henrik Karlsson, ny från Borås hockey, har jag inte heller imponerat vad jag sett i denna kvartsfinalserie.

Vilka det än blir: På torsdag är det semifinaldags. Skönt, börjar bli lite långtråkigt..

Inga kommentarer: