lördag 20 mars 2010

Missnöjd trots 2-0

Vi kan ju börja med det roliga: HV har nu skaffat sig ett järngrepp om kvartsfinalserien. 2-0 efter ytterligare en sudden-seger. HV började matchen riktigt bra och tryckte på ordentligt. I första och andra perioden var det i princip spel mot ett mål, Timrås. Avgörande målet gör Beech som verkligen, äntligen visar uppåtgående formkurva. Han assisterar också snyggt till den viktiga 2-2 kvitteringen i trejde.

Nu till det tråkiga: Vi börjar med spelet. HV trycker visserligen. Är otroligt bra i försvarsspelet, vänder spelet fort, delvis tack vare att Timrå bjuder på det visserligen och biter sig fast i anfallszon. Så såg det långa stunder ut. Men väl i anfallszon känns det som de är där men ändå inte. Det uppstår ju såklart en del farliga lägen med en så massiv press men inte alls i närheten av hur mycket man borde få uträttat efter så lång tid i anfallszon. En enkel grej är ju den gamla klyschan trafik framför mål. Sen handlar det också om beslutsamhet och skärpa i avsluten. En del av avsluten känns nästan som alibi-avslut; de skjuter bara för de ska, inte för att seriöst försöka skapa något. Ibland är det bättre att passa, ibland tvärtom.

En annan grej som verkligen inte fungerar är special teams. Det påpekade jag redan efter förra matchen. I synnerhet boxplayet måste förbättras. Här ser det riktigt darrigt ut varje gång. Något måste verkligen göras här. Annars kan det bli HVs fall, om inte mot Timrå så längre fram i slutspelet.

En tredje grej att vara kritisk mot är coachningen. I tredje perioden blev försvann HVs dittills bästa offensiva vapen Tedenby. "Skadad?" undrade jag oroligt. Nej.. Bänkad av Karlsson som tydligen absolut inte har Tedenby som favorit. Svagt Janne, mycket svagt och opsykologiskt. Vilka signaler sänder det ut till truppen? Våga INTE vinn utan tänk minimera misstagen? Är det Timrå-hockey Janne vill att HV ska spela? Jag blir mer och mer tveksam över Janne som coach i HV, tyvärr. Jonas Lindberg på hvfantasten skriver mer om detta här.

Timrå-gnäll ikväll då? Jadå.. Något annat kan man väl inte vänta sig efter en förlust. Men idag tycker jag faktiskt det fanns lite fog i kritiken mot domarna som faktiskt dömde i hemmafavör.

1 kommentar:

sportsnackaren sa...

Missnöjd eller bortskämd? Jag håller med dig i allt, "special teams" var bedrövligt även idag... Men ändå 2-0 med lite flax sådär.. och ännu har inte Stefan Liv gått in och avgjort som han kan... Hur ska detta sluta?