torsdag 25 mars 2010

Matchboll och Ledin borta

Imorgon kväll kan HV vara i semi. Största hotet mot det ser jag mest är HV-spelarna och deras inställning själva. Därmed inte sagt att Timrå är ett dåligt lag. Ta matchen igår, då HV äntligen spelade bra rakt igenom. Tänk om HV inte fått det där målet efter 45 sekunder. Tänk om istället Timrå gjort mål på någon av sina chanser, exempelvis i första powerplay? Hur hade matchen slutat då. Små marginaler har det konstigt nog handlat om hela kvartsfinalserien trots att HV dominerat och fört spelet nästan hela tiden. Hur som helst, jag tror ändå HVs rutin, att detta lag varit i denna situation så många gånger tidigare och vet vad som krävs kommer fälla avgörandet till HVs fördel. Spelarna är inte dummare än att de vet att Timrå inte på något sätt har gett upp.

Det tråkiga igår var såklart Ledins skada. Under stora delar av säsongen hade säkerligen klarat sig lika bra utan honom. När HV gick bra i början på serien försvann Ledin lite i skuggan av HVs grymma power play ect.. När det gick tyngre var det ofta inte pådrivaren Ledin vi såg heller, tyvärr. Åtminstone räckte inte hans försök för att väcka laget. Men, i ett slutspel kan Per Ledin mycket väl vara tungan på vågen som får motståndarna ur balans och som väcker övriga i HV. Nu krävs det att andra kliver fram och tar den här rollen. Laine? Mja.. Behöver nog kyla sitt hetsiga temperament i så fall. Tyvärr ser jag ingen som har de Ledins spetskompetens när det gäller retstickeri. Förutom att HV som lag drabbas kan man ju tänka sig hur det är Per själv som nu antagligen blir borta till en bit in på nästa säsong. Riktigt surt!

Förutom Ledin, som spelade riktigt bra igår fram till skadan var det kul att se Laine igår. Verkligen en klar förbättring jämfört med tidigare. Snabb på skridskorna, farlig framför mål och drog med sig om jag minns rätt ett par utvisningar. Voutilainen var också betydligt mer inblandad i spelet jämfört med tidigare. Detta bordar verkligen gott inför fortsättningen. Hoppas verkligen det inte var någon tillfällighet för ekvationen inga fler skador +Thörnberg, Petrasek och Davidsson fortsätter på inslagen väg + Laine och Voutilainen i toppform borde vara lika med guld. Kanske ska man ta med en omöjlig Liv i ekvationen också för säkerhets skull..

Till sist en undran: Vad är grejen med den obligatoriska petningen av Tedenby i tredje. Förra matchen hände det när HV låg under. Igår hände det när HV ledde. Förstår verkligen inte..

Inga kommentarer: