tisdag 2 mars 2010

Jag börjar tröttna

Länge har jag försökt tänka att tänka positivt och se de ljusglimtar som ändå funnits där emellanåt i spelet. Men ser man tillbaks på spelet efter jul går det inte blunda för det: HV spelar inte bra. Hade det varit så att de verkligen inte varit bättre lag än det de presterar så vore allt frid och fröjd. De ligger ändå tvåa och har faktiskt fortfarande trots allt chansen till serieseger. Men problemet är att HV absolut inte är så dåliga som de egentligen spelar. Det handlar om inställning. Många börjar ifrågasätta Janne nu i synnerhet på HVs forum och jag kan faktiskt hålla med i en hel del av kritiken. Bama har också en klar poäng i att vissa spelare måste prestera otroligt mycket mer för att få istid än andra som inte verkar behöva prestera alls. Henke på HVfantasten har också en hel del poäng i att det känns lite mycket snack och lite verkstad om HVs lagledning tyvärr. Samma spelare får mala på och göra samma misstag match efter match utan konsekvenser.

En annan sak jag stör mig på är allt snack om att ta mindre utvisningar. Som Nachri skrev på HVs matchtråd mot Frölunda är det alldeles för mycket fokusering på att INTE ta utvisningar. Alla som kan det minsta om idrottpsykologi borde känna till att fokusering på inte:n är extremt kontraprodukivt. Jämför med att man ska be forwards att fokusera på att inte skjuta på målvakten eller i stolpen snarare än att tänka att man ska skjuta i de icke täckta områdena I målet. Skit i utvisningarna och fokusera på att göra nästa byte nästa närkamp nästa uppspel så bra som möjligt. Börja från grunderna, gör om gör rätt. Just nu fungerar det inte och jag börjar bli mycket tveksam om det bara gå att vända om på en femöring och börja högprestera plötsligt om två veckor när slutspelet drar igång.

Avslutar ändå lite positivt: Stort grattis Pettan till poängrekordet. Stort! Riktigt stort!

1 kommentar:

sportsnackaren sa...

Problemet är konstiga bortförklaringar och att spelare inte gör sitt jobb längre. Vad HV kan göra i sina bästa stunder vet vi, men just nu är det helt hopplöst och man blir nästan gråtfärdig när man ser det här.