måndag 22 mars 2010

Mindre missnöjd trots förlust

En bit in i första perioden undrade man om inte HV bestämt sig för att ge bort den här matchen för att få en extra hemmamatch i denna matchserien på fredag. Så illa var det. Väldigt avvaktande och initiativlöst. En bit in i tredje perioden kunde man ändå konstatera att det där med att ge bort matchen ikväll inte fanns på kartan. Med lite flyt hade HV kunnat ta in ett 4-0 underläge. Nu hade inte HV det där lilla extra flytet idag men matchen ger mig ändå hopp inför fortsättningen

Om man väljer att se det negativt så kan man säga att det är bedrövligt av HV att gå in i en slutspelsmatch med den loja inställning många verkar haft från början. Men ser man det från ett annat perspektiv så kan man ana att den usla första perioden ikväll var det som krävdes för att väcka laget. För efter detta fick vi se en vilja från HV som inte sett på länge. Äntligen fart, äntligen rejält fysiskt spel. Rejälare spel helt enkelt. Äntligen fick vi också se en Davidsson som glimtvis visade den enormt höga kapacitet han besitter. Även Puistola som sett lite svajig ut tidigare slutspelsmatcher höjde sig äntligen och gjorde många bra byten. Härligt att se Almqvist också. Tar för sig mer och mer. Ett mål ikväll.

Förhoppningsvis var detta var sparken i baken HV behövde för att verkligen förstå att det är allvar nu. Jag tror och hoppas också att Timrå får extremt svårt att sno någon match nere i Jönköping onsdag och fredag. Mitt tips är att vi är i semi på fredag kväll. Men man får såklart inte helt räkna bort Timrå. De gör det bra. Ikväll spelade de riktigt bra och faktiskt underhållande hockey. Mot HVs fortsatt dåliga box play har de ett vasst vapen. Så även kedjan med Pärjäävi-Piros-Sonnenberg . Kul att se Timrå denna match också. För första gången försökte de verkligen spela offensiv hockey. Får hoppas de fortsätter så. Då blir det underhållande matcher, de två(?) som är kvar..

2 kommentarer:

sportsnackaren sa...

Bra, målar du det vitt och jag svart så har vi säkert någon form av "grå" sanning av hur läget ser ut.=) Jag hoppas du har rätt om att detta var vad laget behövde för det finns många som behöver vakna nu.

Nidek sa...

Jo.. Sanningen är väl rätt grå för tillfället. Fler behöver vakna också. Vi har en hel del sparkapital i spelare som Laine, Voutilainen, Ledin och framför allt Melin.