torsdag 15 april 2010

Dåligt och bra

Då var första finalen avklarad. Tyvärr förlust. Denna grundlades, som alla tre förlustmatcher under slutspelet grundlades den i första perioden som man förlorade med 2-1. Smickrande siffror för HVs del. Det fortsätter lika eländigt i början av andra. Men någonstans där, mitt i matchen vänder det. Kanske var det Jannes time out som väckte laget. Man började spela närkampsspel och våga vara först på pucken. I tredje kör man över ett förvisso lite överdrivet passivt Djurgården och hade inte Djurgårdens Marcus Nilsson satt sitt friläge fem minuter från slutet undrar jag om inte HV stått som segrare i matchen nu.

Om vi börjar med det negativa är det svårt att inte nämna det unga backparet Almqvist och Torp ikväll. Tre respektive fyra minus och direkt orsaken till ett par av målen på grund av markeringsmissar. De måste säras på och ha rutin vid sin sida och dessutom höja sig själva ett par snäpp. Bättre kan de. Spelade också upp sig i slutet båda två så det finns nog ingen anledning att få panik gällande deras medverkan.

Positivt var förstakedjan som verkligen klev fram i slutet och höll på att själva vända matchen. Djurgården såg faktiskt rätt slitna ut i slutet också. Deras energiska kanske till spel kanske kostar på mer än det smakar till slut? Man kan ju hoppas allafall..

Till sist: Är det något fel på isen i Hovet? Mängder av tappade puckar ikväll.