lördag 12 mars 2011

Nu ligger vi jävligt risigt till

Igår fick vi se ett HV som vi inte sett dom någon gång denna säsong: Taggat, förbannat, tacklandes med fart och intensitet. Det var härligt att se! Jönköpingspubliken gjorde också sin bästa match på många år. Fantastiskt tryck på läktaren, åtminstone halva matchen. Men vad hjälper det? Allt gick emot HV den här kvällen. De två tidigare kvartsfinalerna förtjänade inte HV att vinna. Igår var det ett skämt att de inte vann. Wikegård twittrade två kloka saker under matchen igår: HV saknar Ward. Han hade verkligen behövts i en match som den igår. Gärna som forward i näsan på Fasth. Där saknade HV allt som oftast folk under matchen igår. Men framför allt skrev han att HV fokuserar för mycket på Fasth. Det gör att det är elementära, att få in folk på mål, ta skott i rätt lägen och passa i andra blir lidande. Känslan var att HV i sin iver att få hål på Fasth snarare krånglade till lägena de fick. 


Men det jag nämnt ovan var det enda HV gjorde fel igår. I övrigt var det närmast en perfekt genomförd match av samtliga HV-spelare. Vill ändå plussa Björk extra mycket som växte ordentligt under matchen. Spelade stundtals som en storback i paritet med Petrasek årgång 09-10. Sen var det såklart kul att se en taggad på gränsen till övertaggad Johan Davidsson. Jag har aldrig sett han så förbannad tidigare.  


Men frågan är om inte luften gått ur HV nu? Att stå för en sådan total urladdning och få i ansiktet en resultattavla som visar förlust med 1-3 när slutsignalen ljuder. Det är grymt, fruktansvärt grymt. Nu har vi tre raka förluster mot AIK hemma finns det inte mycket som talar för att HV faktiskt ska överleva serien. I slutspelets, i och för sig rätt korta historia med upplägget bäst av sju matcher, har det aldrig hänt att ett lag vänt ett 3-0 underläge. Men man får väl ta fasta på Martin Thörnbergs ord "Är det nått lag som ska göra det så är det vi" angående att vända ett 3-0 underläge i en matchserie. Det är bara för oss runt HV att fortsätta svära, vara bittra, förbannade, ledsna fram till tisdag. Där kan mycket väl säsongen ta slut. Eller så blir det början på ett nytt klassiskt mirakel á la HV.

1 kommentar:

Maria sa...

jag har sagt hela tiden sen uppehållet att HV kommer inte klara kvartsfinalen om dom spelar som dom gör....och nu har man inställt sig på att dom kommer åka ut det ändå som irriterar en är att dom åker ut mot aik!