fredag 14 september 2007

Elva

Tyvärr Lasse och alla andra Luleå-fans, det blir kvalserien i år. Luleå har gjort på tok för dålig silly season med tunga tapp av målvakten Leinonen, backen Åkerström. Men det är på forwardsidan, det som förra säsongen var Luleås starkaste lagdel, som kraftigast har försämrats till detta år. Här har man tappat Fredrik Hynning, Tomas Surovy och Mikael Renberg. Dessa har ersatts av de på pappet betydligt svagare Tommi Miettienen, Jussi Tarvainen och Mats Lavander. Trots dessa tapp är det på målvakts- och backsidan det ser som svagast ut. På forwardssidan ser det forfarande, trots allt hyfsat ut.

För att Luleå ska överträffa sig själva och slippa kvalserien och rent av ta sig till slutspel krävs att mycket ska klaffa. Först gäller det att de ingen av nyckelspelarna (som Bartecko, Chabada, Obsut, Skrbek och Kerman) faller ifrån. Sen bör någon eller några mer kliva fram. Att unga målvakten Mattias Modig spikar igen blir också avgörande för om Luleå ska kunna undvika kvalserien. Känslan jag har är dock att allt detta inte slår in. Den negativa stämningen kring laget med dålig ekonomi, Obol- och Renbergaffären gynnar inte heller laget direkt. Till Luleås fördel talar att när det stormar kring lag blir det mer sammansvetsade. Detta tror jag dock inte händer. Alltså blir det elfteplatsen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmm...? "tunga tapp av Leinonen, backen Åkerström"?

Jaja... Åkerström var ju RUTIN men så svår attersätat är han nog inte. Det finns spelare som redan förra året skulle flyttat på honom. Leinonen blev ju flyttad på så han saknas knappasts och visst tycket vi att han var bra. Men var han det...??? Njaeee..

Hynning som spelade utan hjärta kan vi vara utan, blir knappast bättre i Timrå och Surovy hade det lite segt innan han hittade rätt och fick jag välja en spelare att ha kvar.. Ja, Surovy.
Även om Renberg var tongivande så hade det nog gått bättre utan honom. Maken till kille att ta plats och sprida negativ känsla. Jo går det bra så... Då är det hans egen förtjänst hur blygsam han än är i media. Går det dåligt... Ja Du vet nog hur det låtit i intervjuerna..

Kerman som nyckelspelare...? Ja gärna . Och skador vill väl ingen ha. Inte bara någon utan många kommer at kliva fram. Kolla in Viktor Lindgren, Robin Lindkvist, Robin Olsson, och sedan Modig så klart men han har en bättre backup än jag anade i Gusten Törnkvist.

Och "den negativa stämningen kring laget"...? NEj det är inte kring laget, det är kring klubben vilket vi måste särsklilja på. Stämningen i laget har nog aldrig varit bättre.

För att avsluta, Det har stormat, det har svetsat samman laget men det är lugnt nu, och alla som tippar laget lååångt ner och kvalserien osv kommer att bli överraskade...

Nidek sa...

Det är säkert som du skriver när det gäller spelarna (att Leinonen inte fick vara kvar, att Renberg spred negativ energi omkring sig ect ect). Du har bättre koll på Luleå än jag. Men frågan är ändå om de spelare som de ersatt dessa förluster förstärker laget. Jag tycker inte det. Snarare tycker jag Luleå på pappret ser svagare ut än förra säsong. Det och det faktum att många andra elitseriekonkurrenter ser starkare ut på pappret än förra säsongen gör att jag tippar dom så långt ner.

Hoppas för Luleås del att du har rätt i att de är sammansvetsade till tusen. Det lär de behöva och det kan de komma långt med.