söndag 23 september 2007

Tvåa

När jag nu avsöjar tvåan på min lista är det ganska lätt att lista ut förstaplatsen. Men mer om det laget imorgon. Idag (eller rättare sagt ikväll) behandlar vi Modo.

Svenska mästarna ser, liksom förra året starka ut. Det är svårt att hitta några svagheter. Bland forwards finns landslagsmässiga spelare som Per Svartvadet, Niklas Sundström, Fredrik Varg, Per-Åke Skröder och Magnus Wernblom. Backsidan ser väldigt stabil ut med giganten Timander tillsammans med klassbackar som Per Hållberg, Hans Jonsson och Oscar Hedman. Och i målet har de Karol Krizan, kanske elitseriens bästa målvakt. Dessutom har spelaromsättningen varit relativt låg. Laget är alltså förutom att det individuellt skickligt också samspelt. En stor fördel jämfört med många elitseriekonkurrenter!

Karol Krizan

Om det nu inte finns några svagheter, varför placerar jag nu inte Modo etta? Det största anledningen är helt enkelt att laget över ser ännu starkare ut. Fler stjärnor där helt enkelt. Sen är det ett par saker som kan ställa till det för Modo. På backsidan har förra säsongens bästa poängplockare Tobias Enström har lämnat. Lär nog inte gå obemärkt förbi även om Per Hållberg inte är en dålig ersättare. På forwardssidan har man tappat Robert Döme, Justin Morrison och så kan man även räkna med slutspelsjokern Kristian Kuusela, som hade stor del i lagets framgångar i slutspelet 07. Dessa tapp plus att en del elitseriekonkurrenter ser betydligt starkare ut än förra året gör att det 'bara' blir andraplatsen för Modo.

Inga kommentarer: