söndag 2 september 2007

Internetleverantörhelvete

Det är svårt att få bostad i Göteborg (där jag bor). Det har tvingat mig att bo kvar i studentlägenhet längre än jag själv vill. Men nu börjar jag bli jäkligt trött på det. Inte nog med alla jobbiga pubertala studenter som inte förstår att mamma inte finns där och plockar upp sopporna de sätter i hissen. Dessutom stänger jävla studentnätverket av mig från internet med jämna mellanrum. Så hände senast i helgen. De har en dum jävla regel om att man inte får en trafik per dygn på mer än 15 Gb.. Sammanlagt upp och ner! Det innebär att jag kan utnyttja den kapacitet som nätverket har med knappt 5% (ber om ursäkt för om det blir lite mycket teknik här). Poängen är dock att de inskränker på mitt användande av Internet samtidigt som jag inte kan skaffa mig någon annan internetoperatör pga att jag just bor i ett studenthus. Det är knappast fråga om att nätet överbelastas, inte med den gränsen, långt ifrån. Det vore faktiskt bättre till och med bättre om de sänkte hastigheten från nuvarande 10Mbit/sek till säg 500 kbit och låta en använda nätverket fritt, istället för att man plötsligt hamnar i situationen att man är utan nät i ett dygn utan förvarning. Det kan få förödande konsekvenser(mer om det i nästa stycke). Naturligtvis handlar det om en sak: De vill inte att folk ska fildela. Detta går förövrigt råka ut för utan att man delat en enda fil. Fildelning i sig är inte heller olagligt utan fildelning av upphovsrättskyddat material är olagligt. Sen undrar man ju varför i helvete studentnätverket har för intresse i om deras kunder fildelar upphovsrättskyddat material eller inte.. Nej. Up Yours SGSnet!

Vad har då detta med HV att göra undrar ni kanske? Jo, konsekvensen blev att jag inte kunde se semifinalen i Lugano Summer Hockey mellan HV och Lugano över webbtv! Så här i efterhand kanske det inte var hela världen eftersom HV förlorade med 5-2 i en stökig match. Detta fick jag förövrigt reda på när jag kom hem på lördagkvällen och provade att surfa med mobilen i brist på annan uppkoppling. Fungerade riktigt hyfsat, allafall på HVfantasten. På söndag eftermiddag fick jag åter min internetuppkoppling. Bra timing. Precis när jag surfat in på webbtv som visade matchen om tredjepris mot Zurich Lions fick jag se Björn Melin göra två snabba och säkra tredjeplatsen i turneringen för HV71 (matchen slutade 2-1). Björn Melin blir grym i år, tro mig! 40p. Minst! Nu återstår endast två träningsmatcher för HVs del, 16e mot Frölunda hemma och 18e mot LHC borta, innan det är dags för den efterlängtade elitseriepremiären. Känslorn börjar komma nu..

PS. Ska kolla på en lägenhet imorgon och förhoppningsvis innebär det att jag lämnar studentlägenheten med sitt jävla studentnätverk snarast.

Inga kommentarer: