torsdag 13 december 2007

Petterssons ersättare

I många inlägg i de forum jag surfat runt på, främst på HVfantasten.com och HV71.se menar man att HV inte alls ska hitta någon ersättare till Pettersson utan istället låta en junior, som exempelvis Henrik Eriksson få chansen i fjärdekedjan. Jag är inte främmande för det. Tycker också det vore bra om HV gav juniorer chansen och det skulle säkert kunna fungera jättebra. MEN. För det första så kan oplanerade saker hända. Säg att exempelvis någon av Davidsson, Voutilainen eller Hrdina blir långtidsskadade (hemsk, hemsk tanke). Då känns truppen inte alls lika slagkraftig med två i fjärdekedjan och en inte allt för lyckad Jonas Johansson i tredje. Så om HV har resurser OCH rätt spelare dyker upp så tycker jag verkligen de ska slå till, utan tvekan. För det andra kan det ju inte skada att ha en spelare av landslagsklass till i tredjekedjan (om vi nu utgår från att det är en sådan HV värvar och att man inte splittrar det första kedjeformationerna). Satsar man på guld kan man inte chansa på att alla förbli hela och i storform hela säsong och/eller att en eller flera juniorer blommar ut så att säga 'på beställning'. För det tredje så har Stillman uttalat att de verkligen letar efter en ersättare så vidare diskussioner om ersättare eller inte ter sig i ljuset av det rätt meningslösa..

Så om vi nu utgår från att det är som Stillman säger, dvs att HV jagar en ersättare för Pettersson, så finns det just nu tre spelare som det ryktas om:

Per Arlbrandt: En spelare med ett förflutet i HV som gjorde succé i Rögle förra året. I SSK har det dock gått tungt i höst och han platsar nu inte längre i startuppställningen. En spelare som inte platsar i eliterseriens bottenlag kan inte vara aktuell för samma series överlägsna topplag. Jag kan nästan utlova det: Det blir ingen Ahlbrandt i HV.

Jari Viuhkola: Ryktas vara på väg tillbaks till Europa efter ett misslyckat NHL-äventyr. En riktigt spelskicklig center som säkert skulle kunna göra en hel del poäng i Elitserien. Dock tror jag det blir HVs motsvarighet i finland, Kärpät som också var den klubb han spelade i innan han försvann till Nordamerika som blir Viuhkolas nya klubbadress.

Andreas Karlsson: Vad Pastorn kan prestera i HV-tröjan vet aldrig. Helt klart det hetaste namnet av dessa tre. Chansen är nog ganska stor också med tanke på att han haft en allt annat än lyckad höst i Tampa.

Pastorn i HV? Ja tack!

Inga kommentarer: