måndag 31 december 2007

Årets match

Efter ett litet fall frammåt jämfört med matchen mot Djurgården lyckades HV besegra ett blekt Luleå med 2-1. Fast bra spel var det knappast. HV gjorde precis tillräckligt för att besegra Luleå och inte mycket mer. Hade de haft mer otur hade det inte heller blivit full pott. Melin som jag i mitt förra inlägg kritiserade var bästa HV-spelare igår. Han gjorde också det avgörande målet. Dessutom gjorde Thörnberg, som sett rätt blek ut de senaste matcherna innan, en mycket bra insats.

Hrdina saknades igår på grund av sjukdom och dessutom utgick Voutilainen i tredje. Plötsligt såg HVs anfallsformationer inte alls så fruktansvärt vassa ut. Nu kommer säkert både Vouti och Janne tillbaks, antagligen redan till nästa match. Men nya och värre skador kan dyka upp och spelare kan hamna i svackor. Så även om Tedenby som hittills täckt upp för Pettersson i fjärdekedjan och gjort det mycket bra, som bör HV hitta en ersättare till Pettersson. För tanken från början var väl inte heller att han skulle spela i fjärdekedjan. Man kan ta in en till spelare av klass och ändå låta Tedenby eller någon annan junior få speltid. Är vi skadefria får vi väl göra som gjorts på backsidan emellanåt och köra rotationssystem.

Nu var det ju inte heller Luleå-HV som var årets match. Det måste ju ändå ha varit JVM-matchen mellan Sverige och Kanda som Sverige avgjorde med sju sekunder kvar. Riktigt surt att man inte hade möjlighet att se den bara! Ser just ut för svensk hockey i framtiden. För enligt många så väntar ännu bättre årgångar (90 och 91 främst) framöver.

Inga kommentarer: