onsdag 3 september 2008

Nordic Trophy nästa år?

Vinst mot Färjestad igår. Det är inte utan att det glädjer. Ingen seger mot någon elitseriekonkurrent innan. Säkerligen bra för självförtroendet med en seger så här mindre än två veckor innan elitseriestart.

Resultatet innebär att HV slutar åtta av tio lag i Nordic Trophys grundserie. Det innebär i sin tur att det blir två placeringsmatcher för HVs del under turneringens slutspel i Linköping nu till helgen. Hade placeringen blivit nia eller tia hade det istället blivit en match. Ur det perspektivet är det frågan om gårdagens seger är var fördelaktig.

Just detta är också vad jag tycker är lite av problemet med turneringen som den är upplagd nu. Alldeles för många och tuffa matcher alldeles för tidigt på säsongen. Innan HV mötte Jokerit i första matchen i turneringen hade laget varit på is i endast tre dagar. Nu är jag ingen expert på hockeyträning och hur man lägger upp försäsongen bäst. Men ingen kan väl på allvar mena att börja matcha så hårt så tidigt, i kombination med hård träning kan vara det bästa upplägget fören försäsong? HVs alla skador tyder på att så inte är fallet. Ska HV vara med i turneringen nästa år tycker jag att upplägget ska vara annorlunda. Helst med färre matcher och med senare turneringsstart i förhållande till hur långt laget kommit med träningen.

Som vanligt får aftonbladets rubrik i artikeln jag länkar till ovan 'Mästarnas skadekris' att låta värre än vad det egentligen är (någon som blir förvånad?). Torp, Fredriksson och Halvardssons skadeproblem är ingen nyhet. Övriga är inga skador som verkar vara allvarliga och de flesta kommer vara fit-for-fight till elitseriepriären.

Inga kommentarer: