onsdag 10 september 2008

Vinst i sista träningsmatchen

I sista träningsmatchen inför säsongen, förövrigt den enda match utanför Nordic Trophy för HVs del, blev det vinst mot Malmö i Malmö med 4-3. Matchhjälte blev Mattias Tedenby med två mål. Notera också att André Petersson gjorde ett av målen. Kul att ungdomarna håller sig framme! 

Facit för den här försäsongen blev alltså sex segrar (varav en efter förlängning) och sex förluster vilket jag inte tycker är riktigt godkänt. Men med tanke på omständigheterna med första matchen tre dagar efter ispremiären och mycket frånvaro i truppen så är det nog ändå godkänt. Dessutom har laget spelat upp sig genom att avsluta med fyra raka segrar. 

Skador snarare än antalet segrar under försäsongen är det som riktigt oroar. Halvardsson, Fredriksson och Torp forsätter att liksom förra säsongen se ut som högst osäkra kort även denna. Man undrar om de håller helt enkelt. Sen är sedan tidigare Staal och Andersson borta för skador. Deras är väl lite mer av karaktären att de bör vara tillbaks inom en snar framtid om inga komplikationer sker. Däremot har de missat viktig försäsongsträning vilket ju kan påverka hela kommande säsongen (minns Melin förra säsongen). Appropå honom, Björn Melin alltså, vilade han också på grund av knäskada. Bara att hålla tummarna att det är av den mildare sorten för Melin har börjat den här säsongen riktigt lovande vad jag har förstått. Sen har vi Hrdina som är 'sjuk' var och varannnan match. Nog risk att det är som det spekuleras i här, att ljumskarna spökar där.. igen. Nej. Skadeläget ser allt annat än lugnande ut. Bara hoppas att de skadade snabbt kommer tillbaks och i god form. Just nu känns truppen lite väl skör och skadekänslig inför en lång tuff säsong med fler matcher än vanligt i och med Champions Leauge. 

Inga kommentarer: