måndag 17 november 2008

Kommunikation

Ärligt talat har jag den senaste månaden inte haft fullt fokus på hockeyn. Massa andra aktiviteter som resor och divserse arrangemang har kommit emellan. Men det blir det ändring på framöver när, som det ser ut nu, en mer vardagslik tillvaro väntar. Därmed lär det också bli en hel del mer läsvärt även här hoppas jag. Detta, eller just bristen på detta, läsvärde, kan man kan kalla denna artikel från HV71s hemsida efter Jämtins övergång till Linköping var klar. Och detta knyter an till ämnet för detta inlägg: Kommunikation.

Under helgen har i alla fall för mig Jämtin-affären sjunkit in. Det troliga verkar att klubbledningen HV egentligen inte var intresserade av (eller ansåg sig inte ha råd med) honom. Det gör att min ilska på Jämtin nu har lagt sig. MEN, detta bygger ju enbart på spekulationer. Ingen vet ju inte vad som hänt bakom kulisserna, eller åtminstone ingen tillförlitlig källa. Vad händer då i alla sammanhang? Jo, spekulationerna sätter igång. Detta borde HV-ledningen självklart också förstå händer. Frågan man då ställer sig är om de vill ha det så? Fullt av spekulationer och upprörda fans. Eller bryr det sig inte vilket? Hur som helst framstår klubben HV som både lite amatörmässigt skött och arrogant mot sina fans. Det har hänt tidigare men naturligtvis blev detta uppenbart för alla i samband med att en av HV-fansens populäraste profiler den senaste åren gick till ärkerivalen ja-ni-vet-vilken. Här behöver HV, om något verkligen förbättra sig. På längre sikt är sådant bra mycket viktigare än att vi saknar någon viss spelartyp eller spelar osäkert försvarsspel under några matcher. För spelare kan man värva snabbt och spel kan man ändra på men att återfå ett förlorat förtroende från fansen görs inte över en natt. Vi är inte där än men tendensen till spricka mellan klubben och fansen är oroande.

I övrigt känns det som att a-laget nu går in i ett enormt viktigt skede av elitserien med två matcher mot de 'sämre' lagen Luleå hemma imorgon tisdag och Södertälje borta på torsdag. Mitt i matchen mot Luleå passerar också HV gränsen där hälften av alla matcher av grundserien är spelade. 6p på dessa två och jag vågar säga att den negativa trenden är bruten. Men 0p.. Tja.. Då är det verkligen KRIS. Dessutom kan HV även i teorin bli utspelade ur Champions League om Espoo tar poäng i sin hemmamatch mot Bern.

Nu är det bara att hålla tummarna. För att Bern vinner, för att HV börjar spela riktigt bra, att trepoängarna radas upp. Men framför allt: Lägg korten på bordet om Jämtin. Tystnaden förstör bara.

Inga kommentarer: