lördag 22 november 2008

Man blir trött..

Det är knappt man orkar skriva mer. Motgång, efter motgång. De senaste två matcherna har HV börjat med något nytt när de väl lagt av med vanan att släppa in första målet: Nämligen att tappa tvåmålsledningar.

Till en början spelade HV bra. Aggressivt, bra försvar och rätt högt tempo. Fredrikssons slagsmål och Saiks Thomas Larsson (fjanten vi minns från förra säsongs kvartsfinalserie) första tände publiken i Kinnarps ordentligt och var matchens behållning (ja, Fredriksson vann fajten). HV spelade hyfsat även i andra men sen, mellan andra och tredje med en 3-1 ledning i ryggen hände nått. HV började spela ängsligt, något Skellefteå inte var sena med att utnyttja och så var den här kvällen förstörd. 3-1 blev 3-4 efter förlängning.

Om man ser det positivt är det fortfarande jämnt. Bara fem poäng upp till andraplatsen exempelvis. Laget har ändå höjt sig också. Det ser bättre ut än det gjort. I eftermiddags tog också kampen framför motståndarnas mål, åtminstone matchens första halva. Två spelare har höjt sig ordentligt på slutet: Nämligen slagskämpen Fredriksson och Johansson.

Ovanstående saker räcker inte för att lugna mig. Lägstanivån, som i vissa byten i tredjeperioden är på tok för låg. Det känns som att laget emellanåt drabbas av mental kollaps och handlingsförlamning. Viljan byts ut mot änslighet. Sen måste HV bli betydligt tuffare och rejälare i försvarszon. Man kan inte stå och dutta på en motståndare som får pucken en halvmeter framför eget mål. Det finns alldeles för lite karaktär i den här säsongens upplaga av HV. Allafall vad de visat hittills. Jag hoppas verkligen laget, Kenta och klubbledningen också insett detta eller inser detta mycket snart. Annars har jag svårt att se att det skulle bli nått slutspel i vår för vårt lag. Bama brukar skriva att han saknar Ward. Just nu känns det som skulle behöva tre upplagor av Ward i laget. Appropå Kenta så var han ovanligt ärlig på presskonferansen efter matchen idag: Självförtroendet är sargat. Ett gott tecken att han inte är nöjd allafall. Att få ordning på allt detta och bli ett vinnande lag blir inte det lättaste. Man får väl hoppas att HV kan få några enkla vinster på rad samt att några spelare till gör en Johansson (eller en Fredriksson för all del): Det vill säga börjar våga och lyfter sig.

Till sist: Förra inlägget skrev jag att Lindström och Hagos inte är elitseriemässigt Jag tyckte faktiskt båda var riktigt hyfsade idag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tjena Nidek,

Jag var givetvis bergis på förlust vid 1-3 läget, men nog är det lite ängsliga huvuden som ställer till det för er i tredje. Som jag sagt förut, ni har ju bra spelarmtrl, det mesta sitter i skallarna.

Själklart är jag nöjd över att se arbetsmoralen hos oss, även om vi inte hade fullt lag så funkade det ok, inte bra, men det räckte.

Larsson gjorde det bra iaf :-) Jag tror det stoppade ert momentum ni hade vid det tillfället... sen gick inte han blödande från fighten, så vem vann? ;)

Men HV kommer igen, det är jag övertygad om. Kör hårt!

Nidek sa...

Tja Chrille! Tack för de värmande orden. Hoppas du har rätt, att det vänder alltså. Gärna innan den här säsongen är slut..

I övrigt håller jag med dig om allt förutom det där om Larsson :)