måndag 18 oktober 2010

3 bortamatcher, 6 poäng

När jag sitter och bevittnar mitt kära HV spela, brukar jag ofta sitta och formulera inläggen i huvudet med början redan i början av första perioden. Ikväll fanns därför formuleringar som "kommer HV kunna vända det här?" och "bedrövligt.." i huvudet till en början. Sen blixtrar HV till i slutet av första och gör två mål och 2-1 till HV inför andra. Sen blir det lekande lätt för HV resten. Till synes utan att förta sig, ungefär så som man tänkte att det skulle se ut i matena mot Gnaget inför den här säsongen, kunde HV jogga in i mål och vinna med 7-3 till slut.


Det viktigaste den här matchen var såklart att HV fick lite enkla mål och att dessa även var väl spridda i laget. Förutom det hoppas jag HV lärde sig en viktig sak: Det lönar sig att åka mycket skridskor och det även utan puck. På det viset jobbade HV betydligt hårdare än jag sett de göra tidigare under säsongen. Varför? Kanske inspirationen och 'blodvittringen' när målen kom så pass enkelt som de gjorde främst i andra perioden. I och med den aktiva och intensiva skridskoåkningen fanns det hela tiden passningsalternativ för puckhållaren och dessutom vann HV betydligt fler andrapuckar än vanligt. Fortsätter HV som ikväll, även mot bättre motstånd kommer poängen trilla in i betydligt snabbare takt än hittills.


Ikväll var det kul att se Piros. Han jobbade verkligen och verkade vilja visa alla som varit kritiska mot han att han är en spelare för HV. Belönades för sitt jobb med två mål och antagligen ganska mycket ökat förtroende bland HV-fans. Men det finns mycket sparkapital i en rad spelare även den här matchen. Bremberg kan mer även om han inte var dålig den här matchen. Jag väntar fortfarande på att Peterson ska få sitt stora genombrott. Viljan finns där. Nu gäller det för André att lugna ner sig lite och hitta kylan. Då kan det bli en riktigt rolig vinter för honom. 


Till sist får jag be om ursäkt till den dåliga uppdateringen sista veckan som beror på resa.

2 kommentarer:

Sportsnackaren sa...

Skönt du är mer positiv, det behövs så inte alla ser svart trots en seger med fyra mål... Haha, man är bortskämd men är mest rädd det är en ny "Modo-match" på g på torsdag igen, då är kvällens match inte värd ett skvatt.

Men som du säger, HV fick enkla mål för man var framför mål, inte minst på de två första som bara kan bli till av det arbetet. Sen studsar pucken rätt för en gångs skull och förhoppningsvis kan spelare vakna till liv av detta och lyfta sig, så det ser ut så här varje match.

En bra match att ha i benen ändå, ingen över 20 minuter och hemmamatch efter tre raka borta och 6 av 9 poäng... Dags att ge Kinnarps publiken något att jubla efter ordinarie tid då?

Angående André har du helt rätt, killen vill så mycket men det blir så fel. Det känns som han är en av dem som kramar klubban för hårt och även om han inte spelar med de två mest kreativa och puckskickliga spelarna i HV så borde han kunna mer.

Sen bör man kanske ta bort Falks A på tröjan? Den känns som en förbannelse mest just nu, han är inte på något sätt dålig men det är inte samma Falk som tidigare tre säsonger. Men å andra sidan måste väl "ironman Falk" också får ha en "svacka"...

Lilliss sa...

det var en underbar matchs att se igår!
allt fungerade för HV och Andersson var fenomenal i målet tycker jag!
kändes helt underbart med en sån seger efter förlusten mot modo!
hoppas verkligen på att dom har tagit sig ur "svackan" dom har varit i!