söndag 31 oktober 2010

Lördagsunderhållning i Göteborg

Säsongens roligaste match hittills lyckades jag pricka in. Åtminstone kändes det så på plats i Skandinavium. Matchen hade det mesta. Kamp, fart, bra tryck på läktarna från båda klackarna och väldigt oväntat slagsmål med "rinkens riddare" Davidsson i huvudrollen. Framför resulterade matchen i tre viktiga poäng till HV.

Första halvan av andra perioden var avgörande för segern. Där såg man att Frölunda är ett lag med dåligt självförtroende. Efter HVs ledningsmål i början av andra blev Frölunda ängsliga och vågade inte alls forechecka lika högt som tidigare. Det är det största misstaget man kan göra mot ett lag som HV. Utan den pressen kan de bygga upp sina anfall i lugn och ro. Det här ger mig hopp inför fortsättningen, när lagen längre fram på säsongen börjar bli slitna och inte orkar hålla uppe den höga pressen när de möter HV. Mycket annat ska ju klicka också, bland annat att HV då har tempo i spelet i paritet med vad de visade i början av andra igår. Men min poäng är att man glimtvis ser HVs höga klass när de höjer tempot och utnyttjar motståndarlagets svagare perioder i matcherna.

Men jumbon Frölunda behöver verkligen inte skämmas för sin insats i går eftermiddag, första halvan av andra perioden borträknad. Där såg de ut som ett slaget lag. Men tack vare en time out och några HV-utvisningar kunde de komma in matchen igen. I tredje perioden spelade de riktigt bra och var nära att komma ifatt ett HV som kanske spelade lite väl passivt, på ledningen i denna fas av matchen. 

Roligt att se andrakedjan i går som verkligen lyfte sig mot det jag tidigare sett. Stora skillnaden här var Brembergs delaktighet i spelet. Har det äntligen lossnat för honom nu? För tidigt att säga än men det såg verkligen lovande ut ikväll. 
Men roligast av allt var att se Johan Davidsson ta sitt första matchstraff i karriären. Inte utan att man fick känslan av att vara på plats när något historiskt inträffade infann sig. Upprinnelsen till matchstraffet var att Voutlainen blir inknuffad i målramen av Frölundas tysk Schubert direkt efter han satt avörande 4-2 till HV varpå Davidsson blir fly förbannad och brottar ner Schubert. Jag satt när spelargången och fick också möjlighet att skrika några uppmuntrande ord till Johan när han lämnade isen. Det märktes redan tidigt i matchen att vår kapten var riktigt tjurig. Han blev olikt honom riktigt förbannad redan i andra perioden då han åkte på en utvisning exempelvis.

Jag skulle inte bli förvånad om Snörets brottningsmatch leder till avstängning. Med en inkonsekvent och okänslig domarnämnd vet man aldrig vilket lag man får ställa på benen nästa match.   

2 kommentarer:

Sportsnackaren sa...

Tack för matchrapporten, nu var det undertecknad som missade en match, eller femtio minuter av den...

Skönt att "gamla HV" glimtar till och visar klass och lika jobbigt att man går ner sig bitvis och verkar bjuda in lagen i matchen. Nu mötte man ett Frölunda som hade 6-0 hemma på de två tidigare hemmamatcherna med så att ta tre poäng är ett stort plus i kanten på det sättet. Men sen kan det bli ett "jämnare" HV71, både offensivt och defensivt.

Skönt att se Davidsson stå upp och jag tycker det är så tråkigt när sådana här fula tacklingar går förbi "bara" för inte den tacklade spelaren blir skadad. Om Jukka legat kvar och konstaterats skadad, då hade vi mötts av ÖVERFALL på Aftonbladets hemsida och snack om avstängning för den galne tysken...

Tre matcher kvar innan lite "ledighet", FBK, LHC och SSK och jag ser med tillförsikt fram emot detta. Jag är övertaggad inför FBK och vill spelarna ha 10% av den revanschlusta jag känner för senaste mötet mellan lagen blir det åka av på tisdag.;)

Nidek sa...

Är själv peppad inför matchen imorgon. Formkurvan pekar rätt. Laget borde vara taggade att möta laget som trots Luleås start nog ändå måste ses som den största hindret mot ett andra raka SM-guld för HV..