tisdag 26 oktober 2010

Äntligen Ledin

Per Ledin kan till viss del vara ursäktad för sin anonymitet på isen på grund av skadan han drogs med i somras. Men jag tycker ändå man kan begära mer, åtminstone att han gör det berömda skitjobbet och retar upp motståndarna. Man kunde begära mer, fram till dagens match. Ikväll var det Ledin som skymde och bökade framför mål och såg till att HV fick vikiga 1-0 och 2-0 i en annars tät match. Dessutom retade han upp Modos Nicklas Danielsson så pass att han drog på sig 10 minuter. Att det tidigare inte lossnat på detta vis är inte bara Ledins 'fel'. Han har inte fått istid i powerplay. En spelform där hans bökande framför mål är närmast unikt i Sverige. Jag skulle mer än gärna se en specialkomponerad andra powerplay-formation med Lindström, Piros och Ledin. Tydligt vilka roller spelarna är tänkta att ha i en sådan uppställning. 

Bremberg då? Nej, inte i den form han är i nu. Jag vill så gärna att det ska lossna för honom och jag vet inte om det var önsketänkande men det kändes som han kom in lite mer i spelet mot slutet av matchen. Fick också med sig en assist. Får hoppas det inte bara var mitt önsketänkande och att det är början på något stort. 

En det definitivt börjar lossna Petersson. Assist vid första målet och stod själv för andra. 

En annan som verkligen kommit igång var matchens lirare, Daniel Larsson i målet. Har nu hållit nollan två matcher i rad. Hur stabil som helst ikväll.

Spelet då? Mja. Visst, bättre än det såg ut i början på säsongen. Försvarsspelet såg bra ut även om det kanske var lite mer darrigt än senast mot Djurgården. Men anfallsspelet känns fortfarande lite fantasilöst och krampaktigt, i synnerhet i powerplay. Att anfallsspelet ser ut som det gör, känns bero på en mental spärr hos spelarna. Lite feltänkt minimera misstag. Visserligen ska man självklart spela med marginaler, men om man ska får de farliga lägena i anfallszon gäller det ibland att våga göra det oväntade.

Men man ska verkligen inte gnälla för mycket. Det ser universum bättre ut nu än för bara två veckor sen.

3 kommentarer:

Lilliss sa...

var en riktigt kul match!
kul att se hv när deras spel fungerar och larsson var fenomenal i målet i kväll!

Nidek sa...

Lilliss: Jepp! Larsson var en gigant ikväll.

Sportsnackaren sa...

Larsson var riktigt vass ikväll och defensiven ser stabil ut... Rejält stabil ut... Finns inte mycket klaga på där, mer än när Linkan och gänget är där, då har jag hjärtat i halsgropen.

Powerplay kan bli bättre och lite rakare på mål i fem mot fem kanske, det saknas lite jävlaranamma och kan övriga ta efter Ledins vilja stå framför mål ikväll och Sundh, Liket och Fasths i skridskoåkning så kan det bli "gammal hederlig HV-hockey" vi är bortskämda med.=)