torsdag 7 oktober 2010

Bortafacit: 0p

Efter förra matchen infann sig visst hopp om att det kanske skulle kunna bli en trevlig torsdagkväll för HV i Karlstad. Men tyvärr. Det blev noll poäng även denna bortamatch. Poängmässigt och till stora delar spelmässigt har HV inlett denna säsong mil ifrån vad man borde kunna begära med tanke på spelartruppen. 

Ikväll såg det ändå till stora delar helt ok ut, till och med riktigt bra emellanåt. MEN chanserna som skapas är allt för få. När man hör HV-spelarna och ledarstaben pratar de om att de spelar bra, det är "små marginaler" och "behöver höja några extra procent". Jag hoppas detta bara är vad som sägs utåt. För sanningen, som jag tror alla ser är att HV skapar alldeles för lite. Att dessutom motståndarna får stå omarkerade och snappa upp returer i slottet två meter från gör det hela än mer tydligt; att HV har en hel del att jobba på. Framför allt sitter detta i skallen skulle jag tro. Lite osäkerhet, lite bekvämlighet och ja, kanske lite otydliga roller.  Janne har alltså framför allt två uppgifter:
1.Väcka laget och få samtliga att vara noggranna, fullfölja samtliga situationer och framför allt jobba, jobba, jobba varje byte.
2. Sen måste otydligheten bort, framför allt i egen försvarzon. När HV vinner puck ser det riktigt bra ut. Alla verkar veta vad de ska göra i uppspelsfasen och man lyckas relativt ofta skapa spel i anfallszon. Men när det gäller att försvara i egen zon ser det väldigt tveksamt och lite förvirrat ut allt som oftast.


En annan sak som jag tycker Janne ska göra redan till nästa match. Slänga in Andersson i målet. Delvis för att det verkligen är dags att ge honom chansen efter åtta spelade omgångar. Sen delvis också därför att Larsson inte alls imponerat än, tyvärr. Ikväll såg det rätt tveksamt ut främst vid två (1-2 och 1-3) men även i andra situationer. 


För att återgå till Janne, en sak han gjorde ikväll gillade jag verkligen. Tidig time out vid underläge med två mål. In med de bästa offensiva spelarna + Ward vars roll var att röja framför mål. En roll han klarar på ypperligt sätt. Med lite flyt hade det kunnat resultera med mål framåt istället för som det nu blev, mål i öppen kasse. 

Stackars Ward förövrigt. Inte första gången han drabbas av rena rättsövergrepp av domarkåren och antagligen inte sista heller. Kan någon svara på hur man kan få 2+2 för att man går fram och skyddar en medspelare mot fega Färjestads-fjantar som går in två mot en? Eller hur man kan bli utvisad två minuter för att man tar emot slag med klubba och knytnävar?

3 kommentarer:

Sportsnackaren sa...

Bra sammanfattat, delar frustrationen och funderingarna som vanligt med dig tycker jag. Glömde berömma Janne men håller med, idag coachade han laget efter resurserna och gjorde rätt i slutet med toppningen. Ett effektivare HV skulle gjort något bättre och när Ward är närmast att göra mål gång på gång, så är det bara inse att man har problem i laget...

För övrigt är Kuben ett skämt och bör avgå.

Lilliss sa...

bra skrivet och jag håller med....låt ward få mer istid tycker jag!

Nidek sa...

Kul att det gillas vad jag skriver! Var faktiskt inne på att beröra ämnet Ward och domare, i synnerhet Kuben mer faktiskt. Kanske får bli ett separat inlägg om det. Håller med om att Kuben är ett skämt och antagligen HV-hatare.