måndag 1 november 2010

Supportermobbning

För ett par år sen var det Louma och Hagos, ännu längre sen var det Svanberg, förra säsongen var det Beech och den här var det till en början Björk och nu är det Almqvist. En insatt HV-supporter förstår säkert vad som är den gemensamma nämnaren (även om min rubrik inte avslöjat det). Alla dessa spelare är spelare som hela eller delar av sina karriärer i HV inte stått för det spel man kan kräva av en spelare i elitserien. Det är nog alla överrens om. Men hur sen man som fan hanterar denna besvikelse på spelaren, i synnerhet när det går dåligt (även av andra anledningar) för laget, skiljer sig. 


En del verkar tro att det bästa sättet att kanalisera sin besvikelse är att spy galla över spelarna på forum. Andra nöjer sig med att tro att alla problem löser sig bara man gör sig av med aktuell spelare och värvar en annan namngiven spelare. Naturligtvis är det sällan så enkelt tror jag alla inser, så länge det inte är en spelare av min kaliber som skulle ställas på isen. I det nu aktuella fallet med Almqvist som HVfantasten uppmärksammat blir vissa fans brist på nyans och tålamod tydligare än någonsin. Adam Almkvist har annars behandlats precis på det sätt många HV-fans efterlyst i många år. Han fick chansen förra säsongen när vi, som vanligt, var skadedrabbade på vårkanten. Han visade ha kvaliteter vilket belönades med massor av speltid till och med i finalserien i våras. Här ska Janne verkligen ha beröm för det tålamod och mod han visar. En HV-produkt som gjorde ett fantastiskt slutspel för några månader sen drabbas av en svacka i början på hösten i ett HV med en fruktansvärt bred trupp. Självklart kan man diskutera att Almkvist matchas SÅ mycket som han gör och i exempelvis box play. MEN att gå från det till att kalla han värdelös och vilja 'skicka iväg' han är steget milsvitt. För att citera Henrik på HVfantasten: "Den dag vi tror att alla spelare ska vara 'färdiga elitseriespelare' som 20-åringar, då kan vi lägga ner."


I övrigt: 
Match mot SM-guldkonkurrenten Färjestad imorgon. Lagens formkurvor talar för att det blir en bra match. Beech är tillbaka. Tar han Davidssons plats om han är avstängd? Skämt och sido, det vore tråkigt om andrakedjan splittras nu när den fått fart. Frågan är vem Beech petar? Fasth, som jag antar ligger närmast till hands, har visat sig vara mycket lyckad i checkande fjärdekedja. Men det är väl ändå där jag vill placera honom just nu. Även Beech som var riktigt grym under European Trophy måste få fler chanser. Varför inte rotera lite bland forwards nu när truppen är så bred för att minska belastningen och skaderisken? Dessutom kan det frågetecken rätas ut genom att man exprimenterar (inom rimliga gränser) med kedjorna lite.


Två HV-spelare, Martin Thörnberg och Daniel Larsson uttagna i Mårts första trupp, den till Karjala Cup.  Helt rätt. De två som även om de inte glänst varje match ändå varit de hållt högst nivå genomgående av de inhemska spelarna i HV. 

Inga kommentarer: