torsdag 6 januari 2011

501

Då har vår lagkapten, HVs största profil genom tiderna, Johan Davidsson slagit sig in i 500-klubben, alltså 500 poäng inspelade i Elitserien totalt. Detta skedde i seriefinalen mot Färjestad då Davidsson förutom sin femhundrade poäng även hann med att göra poäng 501 och gick därmed förbi Håkan Loob och upp på femte plats i denna liga. Ligan toppas förövrigt av en annan HV-spelare, Fredrik Bremberg som nu börjat ösa in poäng även i HV. Mot Färjestad blev det två nya poäng även för Linkan (1+1). 
I övrigt var det en ganska underhållande match med högt tempo och många målchanser, även om underhållningsvärdet förvanskades lite av allt slarv (i framför allt passningsspelet) från båda lagen. Färjestad var klart bättre i första utan att skapa sådär jättemånga klara målchanser. Istället var det HV och Davidsson som lyckades ta ledningen efter en bjudning av Färjestad. De två sista perioderna var HV något bättre och efter 3-2 och definitivt efter 4-2 gick luften ur Färjestad som med decimerat manskap stod för en riktigt bra insats. Undrar hur det gått om Färjestad haft med herrar som Axelsson, Wallin och Prestberg? Antagligen hade de vunnit om HV spelat som de gjorde. För HVs del var det ingen toppinsats. Man gjorde vad som krävdes för att vinna och inte mycket mer.

Om ett par timmar är det dags för ny match. Hemma igen, mot Södertälje. Oinspiration och underskattning känns som de största  hoten mot en ny trepoängare. Att dessa egenskaper smyger sig in i laget är det dock ganska hög risk för är min känsla. Hoppas jag har fel.


En annan som närmar sig en 500-gräns är jag när det gäller antal inlägg i den här bloggen. Funderar på att fira det femhundrade inlägget med en liten tillbakablick i bloggen, reflektioner kring bloggadet eller något liknande..

UPPDATERING: Hvbloggen.se gjorde mig uppmärksam på att en viss Davidsson fyller 35 år idag. Stort grattis Johan!

Inga kommentarer: