torsdag 6 januari 2011

En hyfsad period räckte

HV gjorde en bra period ikväll mot SSK. Innan dess var det lojt, tempofattigt och total avsaknad av fysiskt spel. Men en period var ändå en mer än jag vågat hoppats på. I tredje började nämligen HV börja visa viss vilja och kämpaglöd vilket med marginal räckte för att bärga tre poäng mot ett lag som Södertälje.

Mina farhågor om att HV efter en rad matcher med segrar utan toppinsatser, skulle tappa den där riktiga gnistan som krävs för att ge de sista procenten visade sig alltså delvis stämma. Nu uppstod ändå gnistan som tände HV-motorn till sist, i sista perioden. Risken är ändå att tendensen med allt lojare insatser fortsätter. Det är nog lätt att det undermedvetet smyger in idéer om att man inte behöver ge 100%. Puckarna och poängen trillar ju in ändå. Blir intressant att se hur HV hanterar den här, för denna upplaga av HV, nya situationen de kommande omgångarna. Man är ett jagat byte överst i tabellen med en period av enkla segrar bakom sig.    

Positivt är ändå att HV verkar ha förmågan att få målen i rätt lägen av matcherna. Man kan ju kalla det tur. Att puckarna studsar HVs väg och allt det där. Men ser man det i långa loppet vet man att tur och otur jämnar ut sig. Man behöver bara gå tillbaks några månader för att se detta. Då var det istället stolpe ut, kontring och mål i baken för HVs del.

En annan positiv sak är att de tre spelarna som hade det allra tyngst i HVs tunga inledning i höstas, Falk, Almqvist och Bremberg verkligen kommit på rätt köl nu och gör det riktigt bra. Falk jobbar, sliter åker skridskor med hög intensitet. Med det ökar även poängproduktionen. Almqvist misstag är nere på ett minimum nu. Känns som det är en tidsfråga innan poängen börjar trilla in i snabbare takt där också. Lika mycket som han gjorde allting fel fram tills för någraa omgångar sen, lika mycket gör Bremberg saker rätt nu. Står där returerna kommer och sätter dom. Skulle han missa avsluten finns det ofta någon motståndare där, i puckbanan som styr in den. Själva definitionen av Ketchupeffekt där!  

I helgen är det matchledigt för HVs del. Nästa match är istället på tisdag hemma mot Luleå. Ett lag HV för två månader sedan låg tretton poäng efter. Nu kan HV om de vinner och om Luleå även förlorar sin match i helgen ligga nio poäng före norrbottningarna. Det svänger fort i hockey heter det..

3 kommentarer:

Z sa...

Hej Nidek.. Jag tar och mejlar tillbaks till dig i dag. men bjuder på en liten bloggaward. ta en titt på
http://hvbloggen.se/allmant/bloggaward/

Nidek sa...

Tack för bloggaward:en! Jag hoppar nog den denna gång. Tror jag allafall..

Z sa...

Ja det var rätt fjantigt kom jag på.
Kolla din mejl/